Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TV - zvuk je ruseny pri titulkoch

Zdravim vsechny, po ranu tak trochu OT:-)
mam asi 8 let starou TV zrejme GOLDSTAR nebo tak neco.

kdyz bezi normalni film tak vsechno ok. kdyz se ale objevi nejake titulky tak to zacne skrcet(zvuk je rusen, obraz cisty). Dela to jen Prima a Nova. CT1, CT2 ciste.
Titulkama myslim (kdyz konci porad a treba nahore se objevi upoutavka na dalsi porad). Nedela to vzdy ale jen obcas. Ale kdyz to dela tak vzdy v souvislosti s titulkama.

pripojeni normalni venkovni antena

mam k tomu pripojene pc (pres takovou krabicku co odrusuje ruseni zvuku z pc = nejsem elektronik ale resilo se to na zive nejaka kolize zemi pc a TV nebo tak nejak:-) ).

titulky jsou rusene pri zapnutem pc i vypnutem, se zapojenou krabickou i bez.

[mod]Upravený titulok otázky (MM)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
to je pronikání obrazové nosné do zvuku. Buď silný signál což v tvém případě asi nebude (pokud nemát…
cody 28.01.2006 10:23
cody
A nemohlo by to být zrovna tím, že tam to video je zapojený? nový
Prasak 08.03.2006 21:36
Prasak
Tak si říkám, že nejseš sám, naša bedna doma to dělá taky, ale je to Tesla. Jenže když jsem do ní kd…
Prasak 28.01.2006 14:11
Prasak
Tesla to je moc široký pojem to může být od turka až po Rožnovskou Tesla Television v podstatě tam n…
cody 28.01.2006 16:12
cody
Je to Tesla z Rožňova a není to ta jedna z prvních, právě že ten pajšl je spíš procesorovej, zas tak… nový
Prasak 29.01.2006 20:20
Prasak
Já měl podobný problém (jen na Primě - vrčení při zobrazení nějakého textu nebo titulků). Televizák… poslední
JoDiK 09.03.2006 08:44
JoDiK

to je pronikání obrazové nosné do zvuku. Buď silný signál což v tvém případě asi nebude (pokud nemáte nějaký supr zesilovač na 150 dB) nebo špatně naladěná zvuková OMF. Bohužel to bývala bolest Goldstaru. Předpokládám zě máš klasické osd zelené čárečky při zesílení a žlutá čísla předvoleb. Prodávalo se to i pod značkou Elin, Shiwaki a ja nevím jaký ještě. Takže buď nějaký utlumový člen, pokud je signál silný anebo naladit zvukovou omf. Všimni si že přes video ti to nedělá. Tam je odstup nosné z modulátoru 5,5 MHz a všechny bedny z venku byly vždy dodělávaný pro naši normu (i když přímo ve fabrice), takže výsledek vždy nebyl ok. Protože na generátoru jaksi běžné provozní podmínky nenasimuluješ.

Tak si říkám, že nejseš sám, naša bedna doma to dělá taky, ale je to Tesla. Jenže když jsem do ní kdysi vlezl, tak jsem zjistil, že sice je to česká značka, ale jinak je ze zahraničních dílů, obrazovka Nokia a elektronika je od Philipsu. Takže jak píše Cody, asi je dodělávaná na naše normy.

Tesla to je moc široký pojem to může být od turka až po Rožnovskou Tesla Television v podstatě tam nemáš nic českého. Vzhledem k embargu za komančů neexistovalo u nás nic co by bylo ovládáno procesorem a bohužel to u nás nikdo z vývoje nedotáhl do praxe. I první tuším C439 měly napěťovou syntézu a OSD řízenou IO (ne v pravém slova smyslu, nebyl jen jeden) ze Zanussi, která se vyráběla 15 let před tím. Ale byli to první bedny, které měly více OSD než volbu kanálu. Takže asi tak.

Já měl podobný problém (jen na Primě - vrčení při zobrazení nějakého textu nebo titulků).
Televizák mi vysvětlil, že na Primě na to serou a nehlídají si kvalitu signálu. Prostě z principu kódování se musí zajistit, že v obraze není víc než určitá míra bílé barvy. Pokud se jí tam pustí víc, zasáhne obrazový signál do oblasti, kde je už zakódován zvuk a pak to chrčí...
Částečně to taky záleží na kvalitě televize (dekódovacích obvodů), ty novější to umí lépe odfiltrovat...

Žeby na to srali už i na Nově???

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru