Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem propojení PC

V současné době mám domácí síť vybudovanou tak, že jednotlivá PC jsou propojena přes router buď linkou nebo po Wi-Fi. Do routeru jdou data z modemu (UPC)přes Powerline Ethernet adaptér, protože mám problém propojit tato 2 zařízení drátem. Rád bych se ale tomuto způsobu propojení vyhnul, protože začíná být nespolehlivé. Dá se router s modemem propojit vzduchem? Router mám Linksys WRT54G.

Předmět Autor Datum
Pochybuji, ale nevím jaký máte modem. Taky nevíme přesně jak to máte rozmístěné a proč je problém to…
jbo 26.02.2009 08:11
jbo
Musel bych rozvrtat půlku baráku, abych ten kabel dostal tam, kam chci. Modem je od UPC - WebStar -…
sikin 26.02.2009 08:17
sikin
Prečo je problem s prepojením modem-router, jednoducho prečo nie su spolu na jednom mieste ? Dosah W…
Joseph 26.02.2009 08:46
Joseph
musel bych tak do všech PC pořizovat Wi-Fi kartu a pokud to mohu vést drátem, tak toho využiju. Naví…
sikin 26.02.2009 09:07
sikin
USB WIFI cca 300-400 za kus. UHHH ta drahota
Joseph 26.02.2009 10:32
Joseph
Píši, že mám v baráku vybudovanou síť po drátech, tak proč bych to měl teď pouštět wifinou? Dráty js…
sikin 26.02.2009 10:46
sikin
Pořád mi není úplně jasná struktura té Vaší sítě. Jediné co jsme se teď dozvěděli je, že modem od UP…
jbo 26.02.2009 11:05
jbo
Modem je ve sklepě, router a 3 PC jsou v patře. Tam by měl být i NAS. Kolega mi radil něco podobného… poslední
sikin 26.02.2009 11:45
sikin
Keď nechceš nič investovať, možno jeden prevádzkový pokus. Používaš Powerline Ethernet adaptér o kto…
Joseph 26.02.2009 11:34
Joseph

Prečo je problem s prepojením modem-router, jednoducho prečo nie su spolu na jednom mieste ? Dosah WIFI v bežných budovách cca 30 m. Všetky PC sa môžu pripájať na router cez WIFI tak kde je problém ? Ak sa jedná o malú domácu sieť, t.j. 2-3 počítače a ide hlavne o pripojenie na internet a nie o sieťovú prevádzku typu server-klient tak nižšia rýchlosť oproti prepojeniu ethernetu nemôže prekážať.

Píši, že mám v baráku vybudovanou síť po drátech, tak proč bych to měl teď pouštět wifinou? Dráty jsou dráty. A co pak ten NAS server? Co tak vyřešit ten kousek trasy ze sklepa, kde je přivedeno UPC, do patra dalším routerem s Wi-Fi? Vyšlo by to finančně nastejno, a přes Wi-Fi by šel jen ten internet. Ostatní PC (když nepočítám notebook) by komunikovaly po drátech?

Pořád mi není úplně jasná struktura té Vaší sítě. Jediné co jsme se teď dozvěděli je, že modem od UPC je ve sklepě. Kde je router? Kde a kolik PC? Asi jediná možnost bude dát k modemu do sklepa nějaké AP a další AP (v režimu klient) dát před router.

Keď nechceš nič investovať, možno jeden prevádzkový pokus. Používaš Powerline Ethernet adaptér o ktorom tvrdíš že nie je spoľahlivý. Skús dátam uľahčiť cestu. Tieto adaptéry mudulujú na rozvod 230V datový prenos. Skús spojiť fázové vodiče, z miestnosti kde sú použité tie adaptéry, cez kondenzátor s kapacitou cca 100 nF, priamo na svorkovnici ističovej skrine. Pozor použi kvalitný typ so skúšobným napätím aspoň 1000 V ! Vhodný kondenzátor môžeš nájsť na odrušovacích prvkoch, domácich spotrebičov, chladničky, práčky, vysávače .

Vytvoríš tým cestu pre signál ktorá obíde ističe a chrániče. Cievky ktoré sú súčasťou konštrukcie ističov a chráničov prechodu signálu určite neprospievajú.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru