Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno 100% Vytížení CPU - Okolik to vyjde dráž?

Je to velmi nespravne meranie. Wattmeter musi byt zapojeny tak, aby bral do uvahy okamzitu zavislost napatia a prudu v kazdom okamziku. Ono by sa totiz mohlo stat ze pri specialne navrhnutom zariadeni (da sa aj vyrobit, aby bol napatie a prud posunuty o 90°) by si ampermetrom mohol namerat prud akykolvek (trebars aj 1000 Amperov), vynasobis si to 230V vyjde ti spotreba 230kW :-) a pritom by zariadenie odoberalo 0.0 Wattov :!: (ptz. ak je prud oproti napatiu o 90° tak energia ktora sa v jednej polvlne zo siete odoberie sa pri druhej polvlne do siete vrati).
Preto jednoduchym ampermetrom nemozes zmerat spotrebu (nieco sice zmeras ale so skutocnou spotrebou to nema nic spolocne).

Spotreba sa neudava ani vo watthodinach ani v jouloch ale vo Wattoch. Watthodiny alebo Jouly su jednotky pre energiu alebo pracu.

Doplnok: oprava, to "energia ktora sa v jednej polvlne zo siete odoberie sa pri druhej polvlne do siete vrati" nie je uplne spravne, ono to nie je v polvlnach ale v kratsich casovych intervaloch (ktore sa vystriedaju 4x za celu vlnu)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny