Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem URL restartujuce PC- Ochrana

Nazdar, narazil som na stranku "wifizabreh.net/iexplore". Hoci pouzivam FF 1.5 (+No Script 1.1.3.5), po chvili komp zatuhne a nasleduje restart. Kamos, ktory ma tiez FF 1.5, s touto strankou nema problem. Obaja pouzivame Win XP Pro SP2. Ako sa proti podobnym strankam branit? (Okrem toho ze zakazat zobrazovanie obrazku). Uvital by som aj popis principu na akom tato stranka funguje. Pocul som ze je to koli prilis velkemu obrazku, ktory sa nedokaze zobrazit. Mna ako laika zaraza, ze nieco take v dobe zlozitych virusov, wormov a trojanov, moze existovat.

PS: gratulujem k novej poradni- zive je mrtve!
[mod]Úprava odkazu na prostý text (kurt)
Zmena kategórie z "Chyby" na "Internet". (los)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Už jsem to několikrát říkal na old Poradně. Jedná se o chybu API funkcí Windows BitBlt a StretchBlt,…
Rce 28.01.2006 23:13
Rce
ako si dosiel na tietko funkcie, lebo co ja viem, tak problem je v uplne inej dll a tyka sa len png.…
IgorK 29.01.2006 23:40
IgorK
Když jsem dělal program na tisk fotografií (12.htm dole), tak jsem narazil, že se mi hroutil (widle… nový
Rce 29.01.2006 23:49
Rce
mozes si to odskusat s bmp alebo jpg a zistis, ze tieto formaty problem nemaju. nový
IgorK 29.01.2006 23:59
IgorK
Právě hlavně BMP tento problém měly (cca 1 až 2 roky, co jsem na to narazil) - pro vykreslování se s… nový
Rce 30.01.2006 00:07
Rce
problem je, ze v nejakej dll, niecofilterpng.dll alebo tak nejak, nazov uz presne neviem, nie je ose… nový
IgorK 29.01.2006 23:49
IgorK
No tak to na to klidně můžu teda kliknout. Jedna z prvních věcí, které na nainstalovaných PC dělám j… nový
anarchist 30.01.2006 00:08
anarchist
zacyklenie drivera sposobi restart, myslim ze je to aj vo vypise na BSOD. myslim, ze sa nestane nic,… nový
IgorK 30.01.2006 00:16
IgorK
Ja by som povedal ze namiesto restartu to skonci v BSOD, t.j. restartovat to budes tak ci tak, ale m… nový
MM.. 30.01.2006 00:34
MM..
Až mám chuť to zkusit.. poslední
anarchist 30.01.2006 01:10
anarchist

Už jsem to několikrát říkal na old Poradně. Jedná se o chybu API funkcí Windows BitBlt a StretchBlt, které se zhroutí na vykreslování óóbrovkých obrázků. FF nepoužívá na vykreslování tyty API funkce (neb autoři FF o této chybě Windows vědí - na rozdíl od Microsoftu:-D).

Když jsem dělal program na tisk fotografií (12.htm dole), tak jsem narazil, že se mi hroutil (widle se reastrtovaly, kousaly, dělaly divy) tisk a zobrazení obrovských obrázků. Pátráním v různých Delphi knowledge basích jsem to našel. Samozřejmě, problém pro zobrazní z Internetu může řešit jednak knihovna GDI32.DLL (která realizuje zmíněné funkce ale to asi nikoho nepálí - dokonce jak jsem našel u M$, tak už tam píšou, že u velkých obrázků selhávají) a druhak nějaké DLL přímo ze zobrazování PNG nebo dokonce třeťak zobrazování v MSIE. To víš, když Widle navrhovali, tak se jim o tolika megapixelech ani nesnilo, co dovednou dnešní foťáci.:-D

Právě hlavně BMP tento problém měly (cca 1 až 2 roky, co jsem na to narazil) - pro vykreslování se stejně všechno převádí na bitmapu. Je samozřejmě možné, že se jedná o dvě různé chyby s podobným restartovacím důsledkem na počítač.:-) Bohužel, kde to popisovali už nemůžu najít, leč pokusím se to ještě někde vyhrabat.

problem je, ze v nejakej dll, niecofilterpng.dll alebo tak nejak, nazov uz presne neviem, nie je osetrena velkost png obrazka. problem stranky, ktoru si sem pastol prave tuto chybu zneuziva. MS ju sice patchol niekedy v aprili, ale ocivdne zle. cize je tam vlozeny velky obrazok(img src="pic.png" width="9999999" height="9999999"), ktory sa snazi IE vykreslit. nasledne sa zacykli driver na grafike a win sa dostane do nestabilneho stavu. a pretoze kazdy ma defualt nastavene, ze pri nestabilnom stave sa win restartne, tak to sa aj vykona. touto chybou trpeli aj starsie verzie FF. neviem ci teraz FF pouziva nejaku vlastnu dll, ale najskor to osetruje uz na urovni prehliadaca ako Opera.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru