Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozlišení lcd televize

Dobrý den,
Dívám se na klasické lcd televize- nikoliv HD a zjišťuju že dost jich má rozlišení 1024x768. Není takové rozlišení nepraktické a nesmyslné když dvd a tv vysílání má 720x576 ? To potom dochází k zbytečné interpolaci.
Ještě dotaz: prodavač v elektru říkal, že analog vysílání nepodporuje 16:9 a tak vysílání třeba novy furt bude mít černé pruhy jak vodorovné tak svislé, a nebo pouze vodorovné a bude deformován.
Že prý plný obraz bez pruhů jde jen na DVB-T.
A tak nevím. Možná to je pravda, protože hodně lidí na 16:9 tv má při vysílání televizních novin pitomé pruhy. Tak nevím jestli to neumí nastavit, a nebo to nejde

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Snad kazda TV ma funkciu zoom (zvacsenia) a teda zvacsi obraz tak aby neboli pruhy hore a na krajoch… poslední
MM.. 11.03.2009 16:58
MM..

Snad kazda TV ma funkciu zoom (zvacsenia) a teda zvacsi obraz tak aby neboli pruhy hore a na krajoch. Vacsina to vie aj automaticky ked detekuje cierne okreaje. Samozrejme interpolaciou (a aj kvalitou interpolacie a spracovania signalu sa lisia jednotlive TV od seba).

Analogovy PAL ma zhruba 720x576 (zhruba lebo horizontalne rozlisenie vpodstate neexistuje ked je to analog, a z vertikalneho je viditelnych len asi 80-90%) ale tie TV nie su robene len pre analogovy signal (ale napr. mozes mat dig.satelit alebo iny zdroj signalu, PC apod), tak preto maju fyzicke rozlisenie vyssie. Zas zavisi od kvality TV ze ako kvalitne analogovy PAL signal spracuje. Ine rozlisenie nie je jediny problem, PAL ma kopec dalsich problemov (prekladane polsnimky a aj uz to ze je to nkvalitny zasumeny analog je vpodstate problem a vyzva pre elektroniku TV ze ako si s tym analogovym signalom poradi)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru