Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vista Licence

U XP ked hodis cislo zo stitku tak to sice nainstalujes, ale nemalo by to ist aktivovat cez internet (cez telefon by to ale mohlo ist, to vie len MS ze jaku ma politiku). Ked to ide aktivovat aj cez inetrnet, tak v tom ma MS bordel (sam MS pisal ze tie cisla zablokoval, uz od r. 2002 ci od kedy).
Originalne recovery-CD od velkych OEM maju cislo v sebe, ale nie to cislo z nalepky, ale specialne cislo (ktore potrebuje specialny BIOS na identifikaciu), a vsetky PC od toho vyrobcu maju to cislo rovnake (rovnake recovery DVD pre vsetky PC). Preto ani nie je potrebne aby cislo z nalepky slo u MS aktivovat - v original predinstalovanych Win tie cisla z nalepiek vobec nie su.
Si zober hocaky Dell s predinstalovanym WinXP a pozri si nejakym programom cislo ktore je vo Win, a porovnaj s cislom na nalepke. A nelakaj sa ze je ine, je to tak spravne :)

Velki OEM aktivuju BIOSom u XP aj u Vist. (u Vist je to nejak sofistikovanejsie takze moze cislo ajk sediet, zhlavy neviem. Ale neaktivuje sa to cez MS).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny