Předmět Autor Datum
Trivialita. S takymi vecami u hier som sa zabaval ked som mal 15rokov (vtedy este na Sinclair ZX Spe…
MM.. 16.03.2009 21:15
MM..
Nojo, pro tebe jednoduchý. Já uměl v assembleru tak akorát vytuhnout počítač, ale zato spolehlivě :-…
Pavel 16.03.2009 22:03
Pavel
"Obrovský znalosti, obrovský IQ. Dnes má obrovskou hypotéku a dělá snad 16 hodin denně" Hehe no ono…
MM.. 17.03.2009 08:54
MM..
Kedysi za čias MZ-800 som reverzovaním kódu odstránil z jednej šachovej hry zavádzacie intro, aby so… poslední
msx. 17.03.2009 11:48
msx.
Inac pozeram ze dobra stranka ten soom, napr. anonymizer si dat na svoj web, http://www.soom.cz/inde…
MM.. 16.03.2009 21:23
MM..

Trivialita. S takymi vecami u hier som sa zabaval ked som mal 15rokov (vtedy este na Sinclair ZX Spectrum :-)) Dnes si bud zahram normalne bez cheatov alebo nehram vobec.
Na precvicenie napr. na hackthissite je tusim aspon 10 application levelov, celkom zaujimave z roznych oblasti (napr. take reverzovanie kodu ktory vyplul visualbasic, to je ina psychiatria)

Nojo, pro tebe jednoduchý. Já uměl v assembleru tak akorát vytuhnout počítač, ale zato spolehlivě :-)

Programování mi nikdy nešlo, čehož lituju, ale smířil jsem se s tím. Můj spolužák z gymplu v něm ale doslova válel. Obrovský znalosti, obrovský IQ. Dnes má obrovskou hypotéku a dělá snad 16 hodin denně :-)

Pavel

"Obrovský znalosti, obrovský IQ. Dnes má obrovskou hypotéku a dělá snad 16 hodin denně"
Hehe no ono to tak zvycajne byva. Ten kto nieco vie, nikdy nebude milionar. Lebo keby bol, tak by uz potom nikto nepracoval a ludstvo by skapalo :-D Milionari su vacsinou idioti (cest vynimkam) a ten kto "umi" tak cely zivot maka na debilov milionarov, a tym zo seba vlastne robi tiez debila. Takze logickou uvahov nam vyslo ze debili sme vlastne vsetci, nezavisle na IQ :-D

Kedysi za čias MZ-800 som reverzovaním kódu odstránil z jednej šachovej hry zavádzacie intro, aby som hru mohol dostať na disketu. Konkrétne pre pamätníkov, jednalo sa o Colossus Chess s návodom v intre preloženom do češtiny.

Druhýkrát som revezvoval kód v hlavičke súboru na kazete. Dôvod bol ten istý. Jednalo sa o ochranu proti kopírovaniu a ja som tie hry potreboval dostať na disketu. Všetky programy hlásili nulovú dĺžku a teda sa nič neskopírovalo. Jedine Intercopy to dokázal skopírovať, ale spätne nahrať už nie. Teda nahral, ale už to nešlo spustiť. Našiel som teda kód v hlavičke, kde bol skok na začiatok programu a tou adresou som prepísal kód v hlavičke a nastavil som správne dĺžku. Ochrana bola v háji.

V obidvoch prípadoch sa jednalo o niečo, čo som urobiť musel, inak by som to donekonečna musel nahrávať z kazety. Ale hrať sa s MS Hearts len tak by ma asi nebavilo. Na druhej strane, toľko znalostí nemám, aby som dokázal to, čo je popísané v článku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru