Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ochrana heslem pouze vybraných složek

účet se jménem administrator se vůbec nepoužívá pro běžnou práci (a už nikdy ne pro několik užitatelů najednou - to si pleteš s windows98). máš ho mít v záloze jako resuscitační, a na normálních systémech je i jediný (max jeden ze dvou) správcovský.
ty máš mít svůj účet "janice", pionýři mají mít svůj "deti". pokud trváš na tom že všichni musí být správci, budiž, jistě tomu rozumíš lépe. přesto i na takovém systému můžeš děti naučit, že dnešní systémy jsou založeny na tom, že všichni nemají všude přístup. a že je to normální, že se s tím budou všude setkávat - na pc ve škole, v zaměstnání, i doma na centrálním síťovém disku. stačí když nastavíš přístupová práva konkrétním uživatelům právě na jejich uživatelské adresáře. než děti naučíš převzetí vlastnictví složek bude to mít i smysl, ale alespoň si pod jediným účtem nebudete vzájemně ničit nastavení programů.

nicméně pro spolehlivé zajištění soukromí tvých dat zůstává jedinou cestou to šifrování. notoričtí formátovači ovšem musí počítat s tím, že přeinstalace systému bývá spojena se ztrátou původní identity - a k zašifrovaným datům se už nemusíš nikdy dostat. truecrypt neznám, dá se čekat jako u interního šifrování windows - musíš preventivně mimo systémový disk (nebo pc) raději vyexportovat šifrovací klíč.

pokud ti jde o rychlost systému, pořiď si velociraptor. a průžně sleduj (msconfig.exe), zda všichni tví administrátoři z neznalosti neinstalují nesmysly, které se jim automaticky spouští po startu a až do reinstalace je stále brzdí při práci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny