Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpomalený počítač v síti

tak skutečně to dělá ta tiskárna, když jsem ji odinstaloval, vše běhá v pořádku, když vytáhnu sítový kabel, vše běhá v pořádku. Dokonce jsem zkoušel jiný notebook, na kterém jsou pro změnu Vista Home, chovají se úplně stejně, takže problém bude někde ve Vistách. Zkoušel jsem technickou podporu Microsoftu, ale ti mně odkazují na výrobce NB, takže feedback nulový.

Každopádně se mi s tím váže jiný problém a to je instalace té síťové tiskárny.
Pokud dám klasicky volbu "Přidat tiskárnu" a vyberu síťovou tiskárnu, kterou instalátor bez pronlému najde (připomínám, že tiskárna je fyzicky připojena k PC se systémem XP)a dám instalovat, tato se bez problémů nainstaluje, ale potom dochízí za 1) ke výše zmíňovaným problémům a za 2) po každém novém spuštění NB a požadavku na tisk chce znovu instalovat ovladače.
KOntaktoval jsem dodavatele tiskárny (SHARP AR-M165), který mi poskytl driver pod Visty, nevím si ale s nimi rady. Při instalaci se zeptá, jestli se jedná o lokální nebo síťovou tiskárnu, po volbě síťové musím vybrat port a zde nastává problém. Schválně jsem se díval na druhý pevný počítač s XP, který mám v této síti a zde je tato síťová tiskárna připojena k portu "USB001 - virtual printer port for USB". Tato možnost se ale při instalaci Vistového driveru nenabízí, jsou tam jen porty : LPT, COM, FILE, XPS port, SHRFAX a Microsoft DIW port. Ani na jednom z nich ale nefunguje. Překvapuje mně, že po volbě síťové tiskárny vůbec nevyhledává v síti.

Nemáte s tím někdo zkušenost?

Děkuju předem za všechny rady.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny