Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záchrana dat z počítače z pozůstalosti

Zdravím,
stala se věc, se kterou budu potřebovat poradit.
Jeden můj kamarád psal do svého prastarého počítače jednak knihu a jednak hudbu. Stalo se, že kamarád už není mezi námi. Jde o záchranu jeho díla. Teď kde je problém:
Ten počítač je nesmírná vykopávka. Konfiguraci nevím, neb jsem ten stroj viděl jedinkrát v životě, před cca 2 měsíci, kdy jsem se mu (marně) pokusil zprovoznit tiskárnu. Vím jen, že měl Win98 v poměrně rozbordeleném stavu. Připojení na internet neměl.
V pátek 17. jsem přizván k tomu, abych z toho počítače zachránil data. Jak na to? Času moc nebude, byt je zapečetěn, asi tam bude notář, na flešku to asi nedostanu, neb devadesátosmičky s tím neumí. Mám si vzít nějaký univerzální ovladač na disketě? Ideální by bylo, kdybych mohl vymontovat celý harddisk a odnést si ho, čemuž dávám cca 50procentní šanci.
Posléze vypuknou další problémy: svou poslední skladbu pro vyšší hlas a malý soubor psal v jakémsi obskurním notačním softu zvaném Capella, ale na to je čas. Též má patrně část díla zaheslovanou, ale vím o dvou lidech, kteří by měli heslo znát. V nejhorším vypukne slovníkový útok, H. nebyl ten typ člověka, který by měl desítky šílených různých hesel nezapamatovatelného charakteru. To je ale až druhotný problém.
Takže otázka: přijdu k prastarému počítači s W98 s neznámým zbytkem konfigurace a potřebuju z něj všechna data. Co teď?
Právní detaily řeším s příbuznými, to neřešte.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny