Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ukazovatel na pohlad - v c++ 2008 zmizel class wizard

zdravim. taka bonusova otazocka ak by niekto vedel. kde sa podel vo visual c++ 2008 class wizard? prechod z 6.0 verzie na 2008 je akysi velky. neviem akym sposobom tam pridavat virtualne funkcie zakladnych tried, mapovanie sprav a podobne veci, ktore som v 6.0 krasne robil v class wizarde.

teraz hlavna otazka: mam SDI aplikaciu (v MFC) s dvomi statickymi pohladmi. napriklad jeden pohlad klasicky s base triedou CView a druhy CFormView. ako mozem pristupovat z jedneho pohladu do druheho? alebo inak povedane, napriklad: ako ziskam ukazovatela na pohlad CView z pohladu CFormView?

tuto malickost som "obhospodaril" :-) ale nezda sa mi to uplne v poriadku. nechcem pisat ako, aby som neovplyvnil (ak vobec nejake budu) prispekvy.
Změna předmětu, původně: ukazovatel na pohlad (LaKr) (Kráťa)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Inac to co chces (pristupovat z jedneho view do druheho) je principialne nevhodne v zmysle document-… poslední
mm 17.04.2009 15:25
mm

Inac to co chces (pristupovat z jedneho view do druheho) je principialne nevhodne v zmysle document-view architektury. Je to aj nebezpecne, v urcitych okamzikoch (otvaranie dokumentu apod) nemusi druhy view este/uz vobec existovat, a moze sa zavolat metoda v ktorej na to pristupujes.
View ma byt samostatna vec nezavisla na inych viewoch. Spolocne veci mas mat v CDocument.
To by bolo spravne riesenie (navrhnut si objekty inac, a vobec na ine viewy nepristupovat).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru