Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Audio CD Ripper

Zdravím. Chystám se ripovat pár set svých Audio cd a hledám vhodný program. Zkoušel jsem EAC a je zbytečně složitý. WMP11 zase nemá skoro žádné nastavení. Poradíte prosím vhodný CD ripper pro Win Vista?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
EAC je opravdu slozitejsi na nastaveni a hlavne v porovnani napr. s Bonkenc nebo Easy CD-DA extracto…
caprisone 21.04.2009 02:06
caprisone
Nezabere viac casu. S direct stream copy grabuje EAC na maxime rychlosti mechaniky, rychlejsie uz to…
MM.. 21.04.2009 02:13
MM..
Nevim, ale pokud u EAC pouzivas burst mode tak je zde otazka. proc vlastne ten EAC pouzivas? EAC je…
caprisone 21.04.2009 02:53
caprisone
EAC mas zdarma naveky. Pouzivam ho lebo vie aj u burstmode urobit test+copy (grabuje 2x, raz len kvo…
MM.. 21.04.2009 03:05
MM..
Kazdy Lame.exe v pc nema, takze tvoje samozrejmost je vratka. Za dalsi, zrejme mas jeste nejakou sta… poslední
caprisone 21.04.2009 14:02
caprisone

EAC je opravdu slozitejsi na nastaveni a hlavne v porovnani napr. s Bonkenc nebo Easy CD-DA extractor zabare grabovani mnohem vice casu! Sam jsem svou sbirku nekolikaset cd graboval uspesne s Easy cdda extractor trial, ktery vydrzi mesic a to bohate staci...podporuje Accuraterip, offset, ruzne metody bezpecneho cteni podobne jako EAC s tim rozdilem, ze to zabere mene casu, navic ke kazdemu cd ti tento program muze stahnout obal alba, coz je prijemna ficura. Zkousel jsem EAC,CDex,Bonkenc,Dbpoweramp,Free rip, ale Easy cdda extractor je podle me nejlepsi! Jeste mala rada, do mp3 bych ti doporucil grabovat ve VBR v0 nebo 320cbr(insane) a pokud mas vice mista na disku, zkus Flac!

Nezabere viac casu. S direct stream copy grabuje EAC na maxime rychlosti mechaniky, rychlejsie uz to fyzicky nejde. Ked nevies ani nakliknut po instalacii EAC ked sa ta pyta ze chces rychlost (nic viac v EAC nastavovat netreba) tak potom to mas tazke.

//edit: sorry nie "direct stream copy" ale "burst mode", som momentalne zmagoreny z virtualdubu :)
Burst mode sa da nastavit aj dodatocne v menu EAC - drive options.
P.S> ja osobne pouzivam vyhradne burst mode, zo skusenosti sa mi zda ze je to dokonca lepsie ako vselijake "accurate" metody, ptz pri burst mode ide laser postupne po stope (stopa AudioCD je spirala) a nepreskakuje hore dole (a poziciovanie luca je u AudioCD nepresne a problematicke)

Nevim, ale pokud u EAC pouzivas burst mode tak je zde otazka. proc vlastne ten EAC pouzivas? EAC je nejlepsi prave pri vyberu secure ripping(sam autor programu doporucuje accurate rip a dodava ho uz s instalaci). Pokud nevis, ze k EAC si musis stahnout externi encodery(lame 3.98 atd.), takto mas potom tezky. EAC neni rozhodne program pro zacatecniky a Easy cdda extractor jej nahradi ve vsech smerech a na 30 dni zdarma! Zkus si pocist trochu hydrogenaudio;-)

EAC mas zdarma naveky. Pouzivam ho lebo vie aj u burstmode urobit test+copy (grabuje 2x, raz len kvoli CRC) a porovna CRC. Tak vidim tracky ktore mozu byt problematicke (pri viacnasobnom grabe maju rozne CRC) a tie si mozem potom skontrolovat ked chcem. Nepotrebujem aby mi program poskakoval pol hodinu po CD, ked si to viem skontrolovat za sekundu sam - ked vidim vedla seba 2x rovnake CRC tak viem ze to je zgrabovane 100% korektne a zgrabovat jedno CD trva len nejaku tu minutu alebo za kolko to CD stiha precitat mechanika.

Co sa tyka kodekov tak ze ma clovek v PC koder na mp3 povazujem za samozrejmest (mp3 kodek je potrebny napr. aj u rekodovania videa). A sam pises vyssie ze ma pouzit bezstratovy FLAC, ten tiez musi stiahnut. Kazdy kodek si musis stiahnut. (alebo moze grabovat aj do wav a previest si to potom cim chce)

Kazdy Lame.exe v pc nema, takze tvoje samozrejmost je vratka. Za dalsi, zrejme mas jeste nejakou starou verzi EAC, protoze Flac je v posledni verzi EAC soucasti instalace. CRC kontrola je u Easy cdda extractor samozrejmost, ale nemusis do nej stahovat zadny encoder a ma podle testu nejrychlejsi grabovaci engine vcetne secure ripping a accurate rip. Nerikam, ze EAC je spatny, proste ten Easy cdda nabidne lepsi komfort a proto je placeny. Ale na grabovani velke sbirky jeden mesic staci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru