Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno "GIGASERVER.CZ - Bezpecnostni upozorneni"

Kamaradce prisel mail o nebezpecnosti uzivani FTP skrz Total Commander. Priznam se, ze tomu moc neverim. Mate nekdo radu, zda je nutne prechazet na jineho FTP klienta? Obsah mailu vkladam:

Vazeny kliente,

dovolte nas informovat Vas o bezpecnostnim problemu softwaru Total Commander (dale TCM), ktery pouziva velke procento klientu pro praci s FTP. V posledni dobe jsme zaznamenali desitky webu, ktere obsahuji virus. Virus se tam dostal skrze FTP kazdeho z klientu. Vsichni klienti pouzivali v tomto pripade TCM.

Tento problem se jiz opakuje - minuly rok, mel TCM stejny problem, ktery se vyresil zaplatou. (Viz. napr. http://www.dsl.cz/clanky-dsl/clanek-1018/Nebezpecn y-Total-Commander%3F) Proto vsem klientum, kteri pouzivaji tento software doporucujeme se zdrzet jeho pouzivani, smazat ulozena hesla a zmenit si hesla k FTP v administraci (https://admin2.gigaserver.cz). Pro pohodlnou praci s FTP doporucujeme napriklad FTP klienta FileZilla (http://www.filezilla.cz).

Nekolik typu jak zvolit spravne heslo a jeho ochrana:
* Heslo by melo obsahovat kombinaci velkych a malych pismen, cislic a minimalne jednoho specialniho znaku
* Heslo by melo mit minimalne 8 znaku
* Heslo nikdy neukladejte do softwaru jako relaci, drzme se predpokladu, ze v kazdem softwaru je neobjevena slabina
* Heslo neposilejte v emailu, nikomu jej nesdelujte a nepouzivejte na vice uctu najednou

Zaroven z duvodu zvyseni bezpecnosti budou ve stredu 22. dubna zakazany nektere PHP funkce, ktere mohou zpusobit ohrozeni serveru. Z bezpecnostnich duvodu jejich seznam nezasilame, nicmene jsou to natolik specificke funkce, ze by nemeli ovlivnit Vase webove stranky. Pokud by se snad po zmene ve stredu projevila nefuncknost vasich stranek - kontaktujte nas.

Vazeny kliente, dekujeme ze vyuzivate nasich sluzeb a prejeme hezky den.

GIGASERVER.CZ

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny