Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Funguje TeamViewer na Windows XP Embedded?

Zkouším se v rámci lokální sítě připojovat přes TeamViewer na svůj server s Windows SBS. Zatímco se mi to daří ze stanice tvořené normálním PC s WinXP, tenký klient s Windows XP Embedded se nechytá.

Protože posledně zmíněný OS je pro mě vesničkou mou ve Španělsku střediskovou, chtěl bych se zeptat, zda již z principu těm XPE neschází nějaká součást, jejíž absence by je pro provoz přes Team Viewer diskvalifikovala.

Zatím je musím pochválit, oproti Windows CE, které mám na jiném klientovi, toho snesou opravdu hodně.

Předmět Autor Datum
Budu se v rámci poradny považovat za odborníka na XP Embedded, neb jsem o něm napsal a vydal knihu.…
Pavel 28.04.2009 20:51
Pavel
Díky za reakci. Jinak v tomhle směru jsem zřejmě Tvůj antipod, neboť na Poradně jsem asi ohledně XPE…
Paullus 28.04.2009 22:22
Paullus
Jejich systém nechápu, např. v nativním Exploreru se nedostanu ani na C:\ příp. na vložený USB Flash…
Pavel 29.04.2009 08:25
Pavel
tak popořádku... Jejich systém nechápu, např. v nativním Exploreru se nedostanu ani na C:\ příp. na…
Vladimir 29.04.2009 11:15
Vladimir
Pavle a Vladimíre, díky za reakce, ale asi Vás neuspokojím ohledně těch hlášek; systém totiž žádné n…
Paullus 29.04.2009 12:10
Paullus
EWF - Enhanced Write Filter, zabraňuje zápisům na systémový disk, po restartu se žádná změna v soubo…
Pavel 29.04.2009 13:14
Pavel
Pak je tedy ten EWF přesně to, co potřebuji. Na "velkých" XP používám obdobný Returnil, kterému jse…
Paullus 29.04.2009 13:39
Paullus
Embedded mají ještě novější a "inteligentnější" FBWF - lze povolit složky a/nebo soubory, do kterých… poslední
Pavel 29.04.2009 14:27
Pavel

Budu se v rámci poradny považovat za odborníka na XP Embedded, neb jsem o něm napsal a vydal knihu. V současné době externě pracuji pro firmu, které dělám vlastní, dle jejich požadavků, sestavení XP Embedded na průmyslový počítače.

To je tak: XP Embedded se sestaví z komponent a vytvoří se vlastní, unikátní sestavení. Je v něm tedy to, co do něj autor zahrne. Obecně se dá jít k absolutnímu minimu schopnýmu nabootovat (a nic víc), cca 10 MB, přes obsáhlejší systém s požadovanými funkcemi až po sestavení, které vlastně supluje klasický XPčka a obsahuje vše.

XP Embedded jsou binárně kompatibilní s XP Professional, tj. veškerý aplikace a ovladače běžící pod XP běží bez problémů i pod XP Embedded, pokud... pokud je v Embedded obsažena příslušná HW/SW podpora.

Pavel

Díky za reakci.
Jinak v tomhle směru jsem zřejmě Tvůj antipod, neboť na Poradně jsem asi ohledně XPE největší lama. Dostal jsem se k nim přes tenkého klienta a zatím ke mně zaujímají pozici mrtvého brouka, i když se snažím do nich šťouchat klacejčkem.

Jejich systém nechápu, např. v nativním Exploreru se nedostanu ani na C:\ příp. na vložený USB Flashdisk, zatímco přes nainstalovaného Total Commandera ano. Zatím jsem je sice nějak přes příkazovou řádku prostřednitvím "Commit" odemkl, takže na ně mohu instalovat různé portable programy, ale hlavní problém jsem nevyřešil.

Potřebuji se totiž dostat buď přes VNC anebo přes TeamViewer na server, ale to mně umožněno není, ačkoliv z klasických PC připojených jako stanice do sítě ev. přes RDP to jde.

Z toho jsem nabyl dojmu, že v těch XPE budou pravděpodobně ořezány nějaké síťové funkce, o kterých Ty pravíš, že pravděpodobně doinstalovat půjdou.

Takže teď bych jenom potřeboval vědět, které to jsou.

Jejich systém nechápu, např. v nativním Exploreru se nedostanu ani na C:\ příp. na vložený USB Flashdisk, zatímco přes nainstalovaného Total Commandera ano.

Hm, to je zajímavý. Čekal bych, že když to nejde v Exploreru, tak to nejde vůbec. Jsem překvapen.

Z toho jsem nabyl dojmu, že v těch XPE budou pravděpodobně ořezány nějaké síťové funkce, o kterých Ty pravíš, že pravděpodobně doinstalovat půjdou.

Trošku si nerozumíme. Je to jako osekaný XPčka programem nLite. Co v nich není, to tam prostě není.

Jsou postupy, kdy se dá do existujícíc Embedded doplnit další "funkce", ale to já neumím a taky vím, že to nemusí být triviální záležitost a taky to v některých situacích nepůjde vůbec.

Napíšu ti soukromou zprávu.

Pavel

tak popořádku...

Jejich systém nechápu, např. v nativním Exploreru se nedostanu ani na C:\ příp. na vložený USB Flashdisk, zatímco přes nainstalovaného Total Commandera ano.

hlásí to něco? Třeba by se to pak dalo i pochopit.

Zatím jsem je sice nějak přes příkazovou řádku prostřednitvím "Commit" odemkl, takže na ně mohu instalovat různé portable programy, ale hlavní problém jsem nevyřešil.

Co je Commit a proč odemykáš nějakou příkazovou řádku?

Hlásí to VNC něco? Pochybuju že chybí nějaké síťové části, ostatně to jde zjistit, problém bude jinde.

Chybí konkrétní hlášky, takhle se nikam nehneme, můžete tu sice s Pavlem filosofovat o nesmrtelnosti XP Embedded, ale to je asi tak všechno.

Edit: přijde mi že máš toho klienta hodně zamčeného systémovými politikami, to se tak dělá, aby se v tom useři nevrtali. To co se snažíš podnikat s korporátními tenkými klienty nikdo nedělá ani omylem...

Pavle a Vladimíre, díky za reakce, ale asi Vás neuspokojím ohledně těch hlášek; systém totiž žádné nepodává, v opačném případě bych je samozřejmě nahlásil. EventViewer se rovněž tváří spokojeně.

Pokud jde o samotné komunikační programy, tak pokud si vzpomínám (jsem u jiného PC v jiném městě), VNC hlásí něco jako "Chyba při připojení" a TeamViewer něco ve smyslu "Spojení nedosaženo z neznámé příčiny".

Nejpravděpodobnější se mi za této situace jeví Vladimírova teorie o uzamknutí systémovými politikami. Jinak, abych tady nebyl popotahován za zvrhlosti páchané při vrtání se v XPE, dělám to všechno pouze pro jeden jediný účel: Potřebuji se dálkově z tenkého klienta připojovat na server, kde mám spuštěný program, chráněný HW klíčem, který přes TS nespustím.

Jinak jsem u toho klienta neodmykal příkazovou řádku, ale příkazovou řádkou za použití příkazů (či parametrů) COMMIT a EWG (nebo tak nějak), přesně si to nepamatuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru