Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení dvou PC přes wifi

Ahoj,

mám dotaz - bude tady v poradně asi už po sté. :) Doma máme dva PC, jeden je připojený přes wifi adaptér (Zyxel G 202) k free hotspotu. Chtěl bych k netu připojit oba PC, ale nevím, CO konkrétně si mám ještě dokoupit - nějaký router, anténu, jiné wifi adaptéry...? Moc se v tom nevyznám.
Připojení přes ten Zyxel je ale trochu nestabilní - občas vypadává a bývá i pomalé. Signál tady ale špatný nebude, notebooky se připojí bez problémů.
Poprosil bych tedy o laskavé rady:

- jakým způsobem vyřešit připojení k internetu (router / adaptér), resp. které konkrétní zařízení s dobrým příjmem signálu by bylo nejlepší? Bydlím v Rudné (Pha západ), rodinný 2p dům.
- jak bych mohl ty dva PC propojit, aby mohly oba nezávisle na sobě být připojeny?

Mockrát díky.
Tom

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
potřebuješ AP nebo router, který umí tzv. WISP režim nebo bridging client, tedy bezdrát použít jako… poslední
touchwood 30.04.2009 22:42
touchwood

potřebuješ AP nebo router, který umí tzv. WISP režim nebo bridging client, tedy bezdrát použít jako WAN rozhraní. Umí to např. některé TP-linky, OvisLinky, Asusovské routery s alternativním firmware. Nejlevnější je nějaký ten CC&C - http://www.i4wifi.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid =321 Tuhle krabičku umístíš tam, kde bude mít nejlepší příjem, od ní stáhneš ethernetový kabel k routeru (viz níže)

Za něj bych strčil nějaký klasický router, který ti pokryje tvé bydliště wifi signálem, např tohle: http://www.i4wifi.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid =1063 Ten umísti tak, abys měl po baráku co nejlepší signál.

Osobně jako routery doporučuju Asus Wl-5xx, ale ty jsou trochu dražší (lehce přes 1000Kč)

Obecně je dobré obě zařízení napřed umístit (na to stačí jeden notebook se kterým otestuješ jak kvalitu WAN signálu, tak LAN signálu) a teprve poté, až najdeš ideální polohu, natáhnou eth. kabel a doopravdy je propojit mezi sebou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru