Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Compact Flash (CF) místo HDD v notebooku?

BIOS nema so suborovym systemom absolutne nic spolocne, od toho je na disku MBR, BIOS len spusti MBR z disku (MBR nie je v ziadnom filesysteme). T.j. to co si cital na inete su nezmysly.
NTFS mozno zapisuje viac na disk co u CF nie je ziaduce, samozrejme ak tam chces nacpat WinXP tak by som povypinal automaticke indexovanie, automaticku defragmentaciu, a podobne MS automaticke sracky ktore nemaju iny vyznam len spomalovat PC a zapisovat na disk nezmysly. :-)

Co sa tyka dilemy PCMCIA/IDE redukcie, IDE je lepsia, kvoli bootovaniu (ptz. bootovat cez PCMCIA bridge a emulovat standardne porty na nom je pre BIOS vyvojara porod, a nie kazdy BIOS to ma korektne resp. vobec). S IDE redukciou nie je problem s bootovanim.

Co sa tyka removable/fixed, ano, niektore (valna vacsina) sa hlasia ako removable, zavisi to od konkretneho typu ci to je napevno alebo ma vyrobca k tomu nieco.
Win sice nainstalujes aj na removable, ale bude cosi pindat o tom ze swap nemoze byt na removable, alebo co, aj ked nechapem preco (mozno to uz vo Win aj zmenili , ptz. aj obycajny SATA disk moze byt removable (ak doska ma hotswap, SATA to umoznuje), tak to by Win boli potom uplne naprd.

Redukcie na 2.5" existuju, dokonca aj vo velkosti presne ako 2.5" disk (vcetne otvorov pre srubky apod.) takze to mas fyzicky akokeby tam bol normalny 2.5" disk. Pri kupe redukcie pozor nech to nie je nejaka cinska sunka, malo by byt u nej uvedene ze zvlada DMA (pre DMA su potrebne zapojit 3piny navyse a niektore starsie redukcie to nemali, tak aby si nenatrafil akurat na take skladove zasoby zpred 3rokov :-)).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny