Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má smysl pokoušet se o opravu systému, nebo rovnou přeinstalovat ?

Zdravím všechny rádce. Navštívil mě dceřin přítel s NTB (WIN XP SP3). Problém - každých 20 minut modrá smrt. Účty administrátorské, všechny bez hesla. Antivir aktualizovaný někdy před půl rokem, navíc ani nejde plně odinstalovat - zůstává v registru. Dle kódu jsem vygoolil že se jedná o virus. Jiný antivir nelze nainstalovat, instalátor hlásí, že nelze spustit službu (nepíše jakou). Zkusil jsem tedy ESET Online Scanner RC v nouzovém režimu. Výsledek neuvěřitelný - cca 193 trojanů a jiných prevítů. K nahlédnutí v příloze. Viry sice byly odstraněny, modrá smrt se již neobjevila, vše zdánlivě funguje normálně. Ale nejdou spustit téměř žádné systémové nástroje, jako - CMD, REGEDIT, CONTROL USERPASSWORDS2, CHKDSK a další. Ovladače se mi podařilo zachránit a zdá se, že jsou funkční. OS se jeví jako legální. Server Microsoft-u nehlásí nelegálnost. Na NTB ale chybí nálepka s „Product Key“. Takže jsem bezradný. Kupovat nový OS se mi ale opravdu nechce. Poradí prosím někdo co s tím ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Opět se mi potvrzuje moje teorie, že je lepší být za blbýho než za blbce. Na jakékoliv dotazy na odv…
Vladimir 04.05.2009 19:25
Vladimir
Onehdy jsi tady pronesl že BFUčka Tě rozházet nemohou. Teď už chápu proč. Myslel jsem že máš ocelové…
strejdabrabenec 04.05.2009 20:27
strejdabrabenec
...a Ty zatím děláš mrtvého brouka. V psychologii se tomu říká zaujímání pozice Johna Lennona...
Paullus 04.05.2009 20:31
Paullus
Někdo si to zase nechá projít hlavou jako Kurt Cobain.
strejdabrabenec 04.05.2009 20:34
strejdabrabenec
... a někoho to nenechá chladným jak Giordana Bruna.
Paullus 04.05.2009 20:36
Paullus
... a tak se na to jen tak jedním očkem mrkne, jako Honzík Žižkojc. poslední
Prasak 04.05.2009 21:42
Prasak

Opět se mi potvrzuje moje teorie, že je lepší být za blbýho než za blbce. Na jakékoliv dotazy na odvirování, přeinstalaci... atd ze stran lidí, kteří mě neznají z práce, odpovídám s úsměvem, že tomu nerozumím. Pokud trvají pochybnosti ("Ale ty přece děláš v tom ajtý...), vysvětluji, že dělám v ajtý, ale něco jiného.

Na tohle bych absolutně neměl nervy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru