Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak monitorovat aktivitu v celé lokální síti?

Ahoj, prosím vás, mohu nějak kontrolovat vytížení sitě ostatními uživateli do ní připojenými? Chtěl bych zjistit, jestli ostatní uživatelé příliš nestahují data atp., nebo jestli to je záležitost jenom routeru. Můj router sice má jekési sledování, ale to jen počítá pakety na WAN portu, na LAN výstupu a na wLAN. To je ale moc zkreslující, potřeboval bych přesné vytížení konkrétní IP či MAC adresou. Zatim jsem našel pouze jakejsi singleOpentor, Connection monitor nebo TracePlus, ale nic z toho nevyhovuje.
Používám router NETGEAR WGR614v7.

Děkuju moc.

Předmět Autor Datum
Toto se da sledovat jedine na hranicnim prvku, tedy routru. Je to ale ponekud pokrocilejsi vlastnost…
JR_Ewing 06.05.2009 11:49
JR_Ewing
Tak to je škoda. Teď mám v ruce ten TracePlus/Ethernet, kterej se zdá být docela OK, pěkně monitoruj…
Marek Holý 06.05.2009 12:00
Marek Holý
Program ktory mera na TVOJOM PC bude merat len to, co ide z/do TVOJHO PC. pakety iduce sposobom: cud…
MM.. 06.05.2009 13:18
MM..
Počul si už o promiskuitnom mode sieťovej karty ? Ak sa v sieti používajú hub-y, karta v tomto mode…
Joseph 06.05.2009 13:30
Joseph
OMG pisem aj ja aj on jasne o ROUTERi. Tak co tu do toho tahas huby? Huby sa uz roky snad ani vobec…
MM.. 06.05.2009 13:49
MM..
Som si vedomý obmedzenej možnosti použitia na veľmi malú sieť, 8-10, staníc, aj toho že huby sa z vy… poslední
Joseph 06.05.2009 14:10
Joseph

Toto se da sledovat jedine na hranicnim prvku, tedy routru. Je to ale ponekud pokrocilejsi vlastnost s opravdu ji nehledej v zarizenich za par stovek. Bud musis do takove vlastnosti investovat penize nebo cas :-) Bud si to nastavit sam pomoci linuxu (alternativni firmware - ale ne do tveho routru, tam to nejde) a nebo si zaplatit radove vic (kolem 10000) za zarizeni, ktere to umi pomoci nejakeho administracniho rozhrani.

Tak to je škoda. Teď mám v ruce ten TracePlus/Ethernet, kterej se zdá být docela OK, pěkně monitoruje všechny zařízení, které maj co dočinění se sítí. Vidim jak uživatele, tak vzdálené služby, ke kterým přistupují, MAC adresy, všechno. Jen ten monitoring nějak kulhá. Je zde krásně ukázanej měřič vytížení sítě u mě, pěkně v Mb a každou vteřinu aktualizujíci se, ale u ostatních uživatelů jsou vidět akorát kolonky "packets," "% bandwidth" nebo "bits per second." Ale i když vstouupím do sítě s jiným počítačem a začnu ji zatěžovat, bandwidth je pořád na 3,5 % a bits per second pořád roste a roste, už je to na 4,5 MB, nijak to nekolísá, nehledě na to, že přípojka k internetu je 4Mb. Ani u mně tahle kolonka nefunguje tak, jak má.
No nic, díky za odpověď na původní dotaz, jak takový je vyřešen. Ještě kdyby měl někdo zkušenosti s tímto programem, podělte se, kdyžtak, prosím.
Díky JR

Počul si už o promiskuitnom mode sieťovej karty ? Ak sa v sieti používajú hub-y, karta v tomto mode vidi prevadzku na celom segmente. Pravda je že od ich použivania sa upúšta a nahradzujú ich switch-e. No niekde ich ešte majú.

OMG pisem aj ja aj on jasne o ROUTERi. Tak co tu do toho tahas huby? Huby sa uz roky snad ani vobec nepredavaju.

P.S. ked ako myslis ze tam ma dat pred router este hub, tak ano nech da a mozno bude vidiet viac. Ked hub este zozenie :) Zavisi od toho co to je za siet (hlavne aka je velka) ci je rozumne riesit tam nieco s hubom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru