Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tvorba specifické utility

Nejlépe by bylo něco s GUI, prostě okénko, kde by byla tři tlačítka. Commandline ne, to každý nezvládne. Prostě něco klikacího, to zvládne každý, uživatel bude BFU. Důležitá podmínka je také to, aby to bylo funkční offline.

Ano, přesně jak píšeš:
okno s menu Subor-otvorit,ulozit (ako), s nejakym listboxom a 3 tlacitkami "odstranit desatnne", "zoradit", "pridat desatinne"+editbox na to desatinnu cast)?

Specifikace GUI:
Soubor - otevřít a pak "uložit" (tzn. přepsat stávající soubor natvrdo bez nějaké upozorňující hlášky) a pak ještě "uložit jako" (vytvořit kopii ve stejném adresáři jako je originální soubor - to je záměr, aby to pak někdo nehledal, kde si to vlastně uložil). Všechny soubory pak ukládat automaticky s příponou .zg (např. soubor.zg)

Tlačítka:
Ta by měla mít následující podmínku, kvůli správnosti seřazení. Měla by jít v následujícím pořadí, tzn. nejdříve odstranit desetinou čárku a číslo za ní (tlačítko třeba s názvem "Odstranit čas", pak provést seřazení pomocí druhého tlačitka "Seřadit" a poslední třetí tlačítko s názvem "Vložit čas v sec." a okénko pro vložení číselné hodnoty od 1 do 1800. Pokud by číselná hodnota nebyla zadáná, tlačítko by nebylo funkční dokud by se nezadala číselná hodnota do okénka. Tím se zabrání vložení prázdné hodnoty, tzn. že by se zamezilo vytvoření chybné hodnoty např. 1250, bez číselné hodnoty za desetinou čárkou.
Je to z toho důvodu, že pokud nebude postup navzájem blokován a někdo dá hned seřazení bez odstranění desetinné čárky, mezery a čísla za ním, tak se to seřadí samozřejmě špatně, proto ten sled. Tak mě napadá, že jistější a jednoduchší by bylo sloučit tlačítko "Odstranit čas" a "Seřadit" do jednoho tlačítka "Odstranit čas/Seřazení". Prostě po stisknutí by se provedly hned obě operace v uvedené posloupnosti, záleží co by bylo tady jednoduchší na vytvoření.

Ještě by to mělo zvládat jednu operaci a to u čísel s desetinou tečkou, např. 1250.5, 90 nebo 1150.25, 90, tj. automaticky jej dát úplně na konec sloupce. Správné zařazení se bude pak muset vyřešit ručně, ale tohle jsou ojedinělé případy.

Pokud by nějaká číselná hodnota nesplňovala podmínku tvaru čísla (což je málo pravděpodobné), prostě ji přeskočit a pokračovat v operaci.

Ještě dvě důležité podmínky, které jsem opomněl:
Soubory můžou někdy obsahovat text ale vždy pouze v úvodu a v tomto tvaru:
# nejaky text bez diakritiky
který bude vždy bez diakritiky a před ním bude vždy křížek, tohle je potřeba ignorovat a ponechat tak, jak je.
Za poslední číslo ve sloupci je nutné vkládat automaticky prázdný řádek, jinak bude problém se čtením posledního čísla ve sloupci.

Ještě k těm záporným číslům:
Ta tam nikdy nebudou, ani žádné zaokrouhlování se tam řešit nebude.

Snad to není moc těžké pro realizaci. Vím, že to bude už pracnější záležitost, proto to chci za finanční odměnu pokud by se našel někdo, kdo tohle zvládne vytvořit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny