Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi doma

..zdravím moudré a prosím o radu..zapojoval jsem si router Edimax a dějí se zvláštní věci:-(..Připojení po kabelu do PC funguje(Vista Premium), wifi do netbooku Acer One(XP) funguje, wifi do notebooku Acer 5620(XP) nefunguje, wifi do notebooku Dell(Vista Premium) nefunguje..Telefon Nokia 5800 se přes wifi připojí..Jde mi hlavně o Acer 5620, který jsem zakoupil manželce, aby se ji líp koukalo, než na malého Acera One..Možná se jedná o ovladače karty..ale je mi divné, že Dell v hodnotě kolem 30 tisíc nemaká..tož nevím :-(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tohle je už několikátý případ routerů Edimax kde jsem se setkal s podobným chováním, zkus aktualizov…
touchwood 13.05.2009 07:14
touchwood
..dík za radu..jak říká touchwood..taky jsem nad tím uvažoval..asi to fakt zmrazka..jde mi o to, že…
bortak 13.05.2009 07:50
bortak
jsou někteří provozovatelé kteří mají registraci vázanou na mac adresu - čili při změně buď vyskočí…
lední brtník 13.05.2009 14:45
lední brtník
to brtník:..dík za radu, škoda, že jsem v práci..ale včera jsem po dlouhém hledání v ACER 5620 objev…
bortak 14.05.2009 12:31
bortak
na počítačích ve vlastnostech tcp/ip buď nastav automatické získání adresy, nebo naklofej ruční adre…
lední brtník 14.05.2009 14:26
lední brtník
..to brtník:..opět dík..jenom se zeptám, tu adresu v routru zjistím príkazem ipconfig /all ??.a už p…
bortak 14.05.2009 14:41
bortak
nový router mívá nálepku s default adresou na sobě nebo v manuálu. ale stačí k němu připojit pc s au… poslední
lední brtník 14.05.2009 15:32
lední brtník

tohle je už několikátý případ routerů Edimax kde jsem se setkal s podobným chováním, zkus aktualizovat jeho firmware na nejnovější verzi a poté uvést nastavení do defaultu a znova jej nastavit.

Schválně si zkus vypůjčit jiný router nebo a AP a otestovat své počítače s nimi, vsadím se, že pojedou na první lusknutí.

..dík za radu..jak říká touchwood..taky jsem nad tím uvažoval..asi to fakt zmrazka..jde mi o to, že správce sítě zase zjistí podle Mac-adresy cizí zařízení..tomu jsem se chtěl vyhnout..ale asi nebude zbytí..vona jde možná i naklonovat Mac-adresa..ale zas tak silnej nejsem..:-)

jsou někteří provozovatelé kteří mají registraci vázanou na mac adresu - čili při změně buď vyskočí v prohlížeči přihlašovací stránka, nebo net s jiným pc vůbec nejede. pokud víš o kterou mac jde, tak si ji opiš na nálepku a foukni na router. pak tu adresu můžeš uvnitř naklonovat.
ale pokud ti něco jede, pak tě změna mac routeru nebo přímo připojeného pc nemusí trápit.
když si nejsi jistý kde je závada, místo křísení wifi rozchoď ty notebooky nejdřív přes kabel. pak budeš vědět že je síť (tcp/ip) dobře nastavena, až pak se můžeš zaměřit na wifi.

to brtník:..dík za radu, škoda, že jsem v práci..ale včera jsem po dlouhém hledání v ACER 5620 objevil něco nenaistalovaného (Wireles..atd)..Po instalu se mi dole objevila ikonka a automaticky nastalo připojení k wifi..problém ale mám ze získáním IP adresy..tu sem tam zadal ručně a všechno funguje..přitom TCP/IP je nastaveno na automatické získávání adresy..Potom mám ACER One..se stejným OS, a ten načte adresu automaticky..todle nechápu..že novější stroj nezvládá přidělení IP adresy od routru..Proto jsem včera zakoupil D LINK a zkusím ho tam vložit..ale myslím, že je třeba ještě donastavovat novej ACER 5620..

na počítačích ve vlastnostech tcp/ip buď nastav automatické získání adresy, nebo naklofej ruční adresy z rozsahu roureru (ip + maska + brána=dns=tvůj router).
pokud rozchozuješ lan připojení i wifi na notebooku, nemůžeš těm rozhraním přiřadit stejnou adresu (systém tě upozorní). čili buď to necháš na dhcp=automatické nastavení, nebo si pro těch pár pc uděláš malý seznam.

nový router mívá nálepku s default adresou na sobě nebo v manuálu.
ale stačí k němu připojit pc s automatickým nastavením adresy, jak píšeš: v cmd okně spustit výpis nastavení ipconfig -all, adresy na řádcích dhcp a brána jsou adresou routeru.
tu zadat ddo adresního řádku prohlížeče a je to.
pokud je to router od někoho koupený s neznámým přístupovým heslem, dá se mikrospínačem vyresetovat na default dle manuálu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru