Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Tvorba bootable usb (xp)

Nejako sa mi nedari vytvorit podla pomerne jednoducheho howto botovatelny usb kluc s xpeckom. Precital som uz pomerne dost for a howto a vsade sa vyskytuju rozne problemy, takze uz ma nebavi ist na 25 forum a docitat sa zase nieco ine.
Kto uz nieco take vytvaral?
Ja osobne som zastal na hlaske:
Error: File "C:\pebuilder3110a\srsp1\ramdisk.sys" not found!
Samozrejme som si ramdisk.sys aj setupldr.bin do toho adresara skopcil. Nie su to sice subory z w2003 sp1, ale na forach tvrdili, ze xp sp2 su totozne subory, takze v tom by byt problem nemal.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli tohle pomůže, zdroj je "nepopulární", autor "nemohoucí". http://www.zive.sk/Poradna/Bootable-… poslední
čumil_old 22.05.2009 18:43
čumil_old

Jestli tohle pomůže, zdroj je "nepopulární", autor "nemohoucí".
http://www.zive.sk/Poradna/Bootable-Windows-XP-na- USB-thumb-drive-full-version/sc-20-cq-396309/defau lt.aspx?consultanswers=1

USB-flash pro instalaci WXP-SP2.

1. Do předem připravených složek bootsect, PeToUSB_3.0.0.7 a usb_prep8 bez problémů stáhněte „zipy“ www.eee-pc.sk ... www.eee-pc.sk ... přičemž poslední je zde na www.eee-pc.sk ... Rozbalte je a umístěte např. do složky se jménem Boot_USB.
2. Soubor „PeToUSB.exe“ ze složky PeToUSB_3.0.0.7 zkopírujte do složky usb_prep8.
3. Dále si poznačte “písmenka“ periferie USB-flash (dále jen „Uf“), mechaniky CD nebo DVD, ve které je umístěno instalační médium s OS WXP-SP2, (opravdu se velmi vyplatí, pokud už je pomocí SW nLite vypreparované tak, že obsahuje SATA HDD drivery) a ujistěte se, že máte také volné písmenko „t“ pro virtuální Temp Drive, kam budou předpřipravena data pro instalační Uf.
4. Ze složky usb_prep8 spusťte soubor „usb_prep8.cmd“
obrázek
a pokračujte stiskem libovolné klávesy, jak je požadováno. Spustí se program „PeToUSB“,
obrázek
v jehož okně si pouze prověřte, zda se další operace budou týkat přesně té Uf, kterou jste vyčlenili jako médium pro instalační prostředky, a klidně, pokud není, zaškrtněte „Quick Format“, pokračujte klikem na „Start“, odsouhlaste „pár“ dotazů, týkajících se mimo jiné i zničení!! dat na Uf a počkejte na skončení formátování.
5. Spusťte příkazovou řádku (příkazem „cmd“ přes „Start“ a „Spustit“) a pomocí příkazu „označení“: přejděte právě do té particie obsahující složku bootsect, která je tímto písmenkem označena. Následujícím poněkud delším příkazem „cd slozka/slozka/..…/bootsect“ složku„bootsect otevřete a dalším příkazem „bootsect.exe“ s parametry „/nt52“ a „označením“:, kde „označení“ je „písmenko“ naší Uf (nezapomenout na „:“, uvozovky neuvádět, parametry oddělovat mezerou za názvem souboru i mezerou mezi sebou a příkazy startovat stiskem Enter), spusťte proces, který umožní na Uf zapsat sektor „boot“. Program skončí výpisem “Bootcode was succesfully ….“ a okno programu příkazem „exit“ uzavřete.
obrázek
6.Pomocí „Close“ zavřete okno programu PeToUSB a v okně programu „usb_prep8“
obrázek
vyberte krok „1“. Pak z nabízeného okénka
obrázek
vyberte mechaniku CD (DVD), obsahující předem vložené instalační médium a potvrďte „OK“. Dále, pokud není, vložte pomocí kroku „2“ „písmenko“ virtuální mechaniky (obvykle „t“), zvolte krok „3“ a zadejte „písmenko“ Uf. Potřebné dialogy pouze souhlasně potvrzujte (Enter), a pokud vše půjde dobře, na konci tohoto procesu bude Uf přeměněna na instalační médium (potřebná doba se řídí rychlostí PC (NB), mechanik a Uf). Okno programu příkazem „exit“ uzavřete.
V těchto „testech“ byla použita Uf Doonio 2 GB (jde vlastně o MP3 přehrávač), která se jako instalační médium naprosto osvědčila a její schopnosti pracovat i nadále jako MP3 přehrávač zůstaly kompletně zachovány. Celý proces byl prověřen i na 5-tileté Uf Handy Steno 1GB, 2-leté Uf KINGSTON 4 GB a 4-leté Uf Buffalo RUF-C 1GB.
Všechny zkoušky probíhaly na NB Asus X51L-AP005 a následně byly zcela úspěšně provedeny i instalace OS WXP-SP2 z USB rámečků Transcend StoreJet 2.5 (80 GB Seagate) a ViPowER VP-25285A2 (20 GB IBM) a to jak na emulovaný PATA HDD, tak i přímo na SATA HDD, který je součástí daného NB.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru