Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Komunikace mezi serevery

Ahoj,
měl bych na vás takový dotaz,ze zajímavosti, jak probíhá komunikace mezi dvěma servery ?tzn když google zobrazuje obsah svých stránek a ptá se jiného serveru zda je zde tento obsah.Vidí tazaný server ip tazatele nebo vše jde přes google a až ten sdělí tazateli výsledky?

tak pokud bude mít někdo čas na takovou odpověd budu rád díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prostě mě zajímá jak mezi sebou komunikují dva servery když jejich obsahem prochází google.
Jamesik 19.05.2009 20:33
Jamesik
máš v tom docela hokej. "google" ničím neprochází, google je jen obchodní značka. Google jako firma…
touchwood 19.05.2009 21:51
touchwood
Jasan,že to dělají roboti.tzn můj jediný dotaz je jestli když ten google server m,i vrátí odpověd ta…
Jamesik 19.05.2009 22:09
Jamesik
Keď ty dáš vyhľadávať niečo cez Google, tak Google na tvoju otázku hľadá odpoveď vo svojej databáze.…
los 19.05.2009 22:30
los
děkuju za odpovědi. poslední
Jamesik 20.05.2009 10:15
Jamesik

máš v tom docela hokej. "google" ničím neprochází, google je jen obchodní značka. Google jako firma má servery, na těch serverech běží robori (program), které NEUSTÁLE automatizovaně procházejí všechny dostupné stránky (používají tedy http protokol, jako třeba tvůj prohlížeč webu) a indexují do databází jejich obsah. Pokud víš jak funguje http, víš, jak funguje komunikace. Pokud nevíš, najdi si na netu (třeba google)

edit: k samotnému vyhledávání serverů se pak používá ručního zadání (registrace webu), dále záznamů DNS a konečně (ovšem nejvýznamněji) linků v samotných procházených stránkách.

Jasan,že to dělají roboti.tzn můj jediný dotaz je jestli když ten google server m,i vrátí odpověd tak např když info najde na adrese diskuzi která má svůj vlastní server třeba na centrum zda poskytuje moji adresu tazajícího nebo si ji nechává jen pro sebe aby se mi vrtátila odpověd?tzn jen mi vyhodí keywords a search results a já když nevytvořím přístup na jednu z stránek výsledku,jestli např ta stránka na vlastním serveru ví o to že vyjela jako result a kdo ji hledat tzn ip nebo neví nic.

Keď ty dáš vyhľadávať niečo cez Google, tak Google na tvoju otázku hľadá odpoveď vo svojej databáze. Nekomunikuje už so žiadnymi webovými servermi, na ktoré odkazujú výsledky vyhľadávania. Takže žiadna zo stránok, ktorá sa ocitne vo výsledku vyhľadávania, to nemá nijakú možnosť zistiť (kým ju nenavštíviš).

Čo sa týka štatistík o webe, ktorý vlastníš (resp. prevádzkuješ), tak existujú rôzne nástroje, pomocou ktorých môžeš zistiť, odkiaľ návštevník prišiel a ak prišiel z Google, tak aj čo pomocou Google hľadal a kde ťa našiel.

Ak ti ide o štatistiky prístupov na iný než tvoj web, tak k tým sa môžeš dostať len vtedy, ak ich ten web zverejní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru