Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porucha sieťovej karty alebo routera?

Ahojte,
potreboval by som poradiť, ktorá z týchto dvoch súčastí - router/sieťová karta - môže spôsobovať, že sa nepripojím na internet. Mám internetové pripojenie od T-Comu a na internet sa pripájam cez router ASUS AM-602. Až doteraz bolo pripájanie relatívne bezproblémové, ale od predvčerajška sa to zmenilo. Počítač sa mi počas práce odpojil od internetu a už sa nepripojil. Nastavenia routera sú a boli takéto:
VPI/VCI: 1/32, Category: UBR without PCR, Service name: 8_48_1, Authentification: CHAP, Protocol: PPPoE, IGMP: disabled, QoS: disabled, Status: Link connected

Router je pripojený na sieťovú kartu Intel 82566 DC Gigabit (integrovaná na doske Intel DG965 SS). Pri pokusoch o spojazdnenie pripojenia som zistil, že router funguje jedine ak je nastavený režim LLC/Bridge, ak nastavím PPPoE, tak nedokáže nadviazať PPP spojenie a nedostane IP adresu. Keď router prepnem do bridge-režimu, tak sa síce pripojí, lenže nedostanem sa do jeho administračného rozhrania. Takisto nefunguje firewall, ktorý je v ňom zabudovaný.

Sieťovú kartu som nechal prejsť internými testami v ovládačoch a všetky dopadli úspešne. Upodozrievam aj ju preto, lebo keď zapnem router do režimu PPPoE, tak v položke Štart-Nastavenia-Sieťové pripojenia sa položka Lokálne pripojenie - Sieť, zmení na Lokálne pripojenie - Neidentifikovaná sieť. Kde teda môže byť chyba? Zlé nastavenia systému môžeme, myslím si, vylúčiť, pretože bez režimu LLC/Bridge v routeri sa nepripojím ani zo systému Windows Vista, ani z Linux Ubuntu. V obidvoch to ale predtým bezproblémovo fungovalo. Vo Viste som ale napriek tomu už skúsil preinštalovať ovládače sieťovky, zrušiť a znova vytvoriť Lokálne pripojenie, resetovať router - všetko bez úspechu.

P. S.: Provider sa tvári, že z jeho strany je všetko v poriadku. Možno aj je, pretože momentálne sa dočasne pripájam z USB modemu a tu pripojenie funguje. Prečo to teda nejde s routerom?
Ďakujem Vám za rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny