Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DVD-RW LG GSA-4166B

chci se zeptat, jestli, když jsem nainstalovala DVD-RW LG GSA 4166B a nenačte se mi, jestli to je firmwarem, jak mi bylo rečeno? Ale údajně je tento firmware přímo na tento model je zastaralý, tak, že mám stáhnout firmware ne na model GSA-4166B, nýbrž na GSA-4167B? Předem děkuji za pomoc...

Předmět Autor Datum
ne. Nový firmware je pouze k tomu, aby "poznal" rychlost, s jakou může maximálně pálit na nová média…
touchwood 03.06.2009 06:59
touchwood
Omlouvám se, měla jsem špatné informace...mechanika je detekována v BIOSu i ve spr. zařízení,ale ner…
siminex 03.06.2009 09:14
siminex
omlouvat se nemusíš :-) - není ani za co. pokud nereaguje ani na lisovaná CD/DVD, bude (vzhledem k… poslední
touchwood 03.06.2009 09:47
touchwood

ne. Nový firmware je pouze k tomu, aby "poznal" rychlost, s jakou může maximálně pálit na nová média, případně opravuje/vylepšuje čtení poškrábaných CD/DVD.

Pokud tvá mechanika není v OS ani BIOSu detekována, je buď špatně zapojena (master/slave; fyzické zapojení konektoru, polarita, případně problém s napájením), NEBO se odebrala do věčných lovišť.

Takže otázky jsou:
* je mechanika detekována v BIOSu?
* je mechanika detekována ve správci zařízení?
* poblikává LEDka při spuštění PC, nebo vložení CD/DVD?

omlouvat se nemusíš :-) - není ani za co.

pokud nereaguje ani na lisovaná CD/DVD, bude (vzhledem k její diluviálnosti) buď zanesená prachem nebo mrtvá. Pokud si troufneš, zaprášená mechanika se dá rozebrat a vyčistit.

Postup je takový, že vysuneš tray a PC vypneš (s trayem vysunutým), následně mechaniku vytáhneš z PC, dole má 4 šrouby, jejichž demontáží uvolníš spodní dekl. Následně sejmeš přední krytku a tím uvolníš horní kryt, který následně sundáš. Tím získáš přístup k optice a mechanice jednotky. Optiku ofoukni stlačeným vzduchem, zkus se trefit i do prostoru pod čočkou, zkontroluj posunovací šnek optiky, zda je čistý a namazaný vazelínou, případně můžeš rovněž vyfoukat.

Když to nepomůže, můžeš ji odnést do sběrného dvora :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru