Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nejede pc

Ahoj,
vyndával jsem z casu cd-mechaniku a poté co jsem ji tam vrátil. Když zapnu pc, tak jede, ale to je tak vše. Monitor neběží,přejde do téměř okamžitě do režimu odpočinku a z pc-speakru se ozývají jen dlouhé tóny vždy po určité pauze.
Mám podezření že se prostě něco trochu uvolnilo, vše možné jsem zkontroloval, ale jelikož se v hardwaru téměř nevyznám tak jsem jen zkoušel zda něco není volné.
Nevíte někdo co by s tím mohlo být?
PS: už jednou se stalo to samé, když mi kamarád vyměňoval ramky, ale prostě je tam zkusil dát několikrát z5 a fungovalo to. Já je zkusil vytáhnout a umístit už asi stokrát, ale myslím si že to tím asi není, jenže tomu nerozumím takže..
Za každou radu budu moc vděčný.

Předmět Autor Datum
Bylo by dobré napsat konfiguraci PC, zejména desku. Podle toho pípání se dá v manuálu desky vyčíst,…
shark.jd 08.06.2009 17:06
shark.jd
deska: GA-K8NF-9-RH
Palach 08.06.2009 17:09
Palach
tak nakonec jsem zkoušel tak dlouo vyměňovat ty ramky až se to rozjelo. takže je t ok, i tak díky.
Palach 08.06.2009 17:17
Palach
zkus jim někdy tvrdou gumou ogumovat kontakty. pokud jsou moduly těch ramek příliš rozdílné (veliko… poslední
lední brtník 08.06.2009 18:49
lední brtník

zkus jim někdy tvrdou gumou ogumovat kontakty.

pokud jsou moduly těch ramek příliš rozdílné (velikost paměti, časování), nemá kvůli stabilitě a dosažitelnému výkonu=časování příliš cenu kombinovat dohromady i nějaký zbylý nejstarší, nejmenší a nejpomalejší modul - pak může nastat případ jako u tebe.
anebo pokud mícháš s něčím dohromady maduly a-data, ty mohou vyžadovat o něco větší napájení.
čili nedělej si v pamětech zbytečný hnojník. vady v obsahu paměti mohou znamenat vzápětí vadný zápis na disk a tím poškozená data.

jinak bys měl vědět, že sloty pro umístění paměťových modulů nemají zdaleka nekonečný počet kontaktování. přestože se konektory běžně vyrábí aspoň ve 2 kvalitativních třídách, nepředpokládá se u pružných kontaktů dimm slotů nijak vysoký počet výměn a nejsou na to navrženy. odhaduju že běžná kvalita počítá jen s 50x vložením ram modulu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru