Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem občas nefunkční klávesnice

Zdravím.

Mám desku MSI K9A2VM-F V2 - AMD 780V
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=5702 4

Asi tak při 1 z 5ti zapnutí a po naběhnutí systému klávesnice (rozhraní PS2) nefunguje - nesvítí numlock a nejde ani zapnout. V biosu přitom funguje vždy a ve správci zařízení je a hlásí že je v pořádku. Pomůže jedině reset, někdy to udělá 2x po sobě, jindy zas je týden klid.. Toto mi dělá od koupi, boužel jsem z toho vinil klávesnici, ale ani nová nic nevyřešila. Reklamovat desku se mi nechce - jsem smolař - už vidím jak mi ji vrátí s tím že vše je v pořádku.. :-/

Nemá někdo podobný problém? Není to třeba "moucha" tohoto čipsetu? Vyřešila by to usb klávesnice?

Díkes

Předmět Autor Datum
Vyresila by to usb klavesnice. Me casto pomohlo, kdyz jsem z PS2 konektoru klavesnice odriznul asi 1…
Jan Fiala 11.06.2009 20:59
Jan Fiala
No právě špatným kontaktem to není. V době nefunkčnosti jsem to zkokušel připojovat a dopojovat ale…
Niko Bellic 11.06.2009 21:05
Niko Bellic
samozrejme, ze pomuze restart. PS2 proste takto funguje - klavesnice musi byt zapojena pri startu po…
Jan Fiala 12.06.2009 09:06
Jan Fiala
MSI. Jak prekvapive. Na USB funguje?
mif 11.06.2009 21:03
mif
USB klavesnica to pravdepodobne vyriesi, ale PS2 sa takto nezvykne spravat (PS2 je milionkrat stabil…
MM.. 12.06.2009 14:40
MM..
Zdravím všechny.V sobotu budu také řešit(u přítelkyně)problém s klávesnicí.USBčková nejde skoro vůbe… poslední
slavek311 05.03.2010 09:15
slavek311

samozrejme, ze pomuze restart. PS2 proste takto funguje - klavesnice musi byt zapojena pri startu pocitace, pokud ji zastrcis dodatecne, nebude fungovat. Takze trvam na spatnem kontaktu.
Dalsi moznosti: chyba v elektronice klavesnice, nalomeny kablik, studeny spoj na konektoru klavecnice na zakladni desce, ...

USB klavesnice to vyresi, pokud nemate napr. nejaky specialni soft, ktery se ovlada multimedialnimi tlacitky na klavesnici.

USB klavesnica to pravdepodobne vyriesi, ale PS2 sa takto nezvykne spravat (PS2 je milionkrat stabilnejsie jak USB). Bud nemas ten konektor klavesnice strceny uplne do PS2 konektora (casto vadi kejs tak to skontroluj a snaz sa to tam nejak strcit az po dosku (po kejs nestaci).
Alebo mas studenak na doske apod. Alebo si strcil klavesnicu do konektora pre mys (a autodetekcia Ps2-swap v BIOSe moze fungovat nahodne ak to robil blb).
Teoreticky je mozne ze BIOS nastavil nejaku moc blbu frekvenciu pre PS2, ale taky problem u beznych dosiek nepredpokladam. Takze skontroluj zastrcenie konektora.

Zdravím všechny.V sobotu budu také řešit(u přítelkyně)problém s klávesnicí.USBčková nejde skoro vůbec a PS2 někdy jde někdy nejde,místo písmenek začnou vyskakovat okna atd.,občas blbne i myš PS2.Je použit o.s. WinXP,víry nejsou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru