Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna rozlišení v Linux Mint 7

Ahoj,
nainstaloval jsem si na USB flashku Linux Mint 7 podle návodu na pendrivelinux.com. Linux způsobně nabootoval do grafického rozhraní v rozlišení 1024x768, po chvilce hledání jsem našel, kde změnit rozlišení. Pro připojený LCD monitor mi srdnatě tvrdil, že při 1600x1200 zvládne 75Hz a byl si dokonce tak jistý, že mi nenabídnul ani těch 60Hz. Tak jsem mu na to přistoupil a to byla chyba, monitor vypsal "cannot display this refresh rate".

Zůstával jsem tedy v klidu, však ono se to za pár vteřin vrátí. Po pěti minutách čučení na černou obrazovku jsem pochopil, že asi už ne. Nenaběhne mi ani safe mode toho Linuxu, pořád se cpe do těch 1600x1200x75Hz. Přes Ctrl+Alt+Backspace jsem schopen vyskočit do grafického přihlášení, ale to mi moc nepomohlo, protože mám jen jeden účet (nestihl jsem si ještě vytvořit další).

Jak tedy Mintála Linucha donutit, ať vnutí nižší rozlišení? Případně kdyby někdo věděl jak ho přesvědčit o tom, že na LCD opravdu stačí 60 Hz, byl by to příjemný bonus. Ale to jsem ještě negooglil.

Díky.

Předmět Autor Datum
Účet roota je příkaz "su". Jinak před tím zásahem jsi měl zazálohovat config Xorg, je možné, že se v… poslední
FixExa 17.06.2009 14:56
FixExa

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru