Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows XP SP3 - Problém s pripojením na SMTP

Máme u zákazníka dosť zvláštny problém. Nejde odosielať emaily. Ale ide o to, že ako sa to prejavuje. Zákazník nám tvrdí, že prvý email po zapnutí počítača odoslať ide, ďalšie už nejdú do najbližšieho reštartu. Takto to funguje stále.

Najprv sme mali podozrenie, že sa jedná o problém s aktualizáciami. Po ich odstránení (posledné aktualizácie) všetko fungovalo ako malo. Na druhý deň sa problém prejavil znova a riešili sme to bodom obnovenia. Nakoľko bod obnovenia bod vytvorený v čase, keď sme ešte aktualizácie nemali odinštalované, tak som chcel po vrátení do tohto bodu odinštalovať aktualizácie. Skúsil som ale predtým odoslať emaily a išlo to. Takže aktualizácie som vylúčil. Zaujímavé však ale bolo, že problém sa vždy napravil po vrátení do nejakého bodu obnovenia. Neskôr zákazník zistil, že stačí len reštart a ide to. Ale len raz, potom je nutný ďalší reštart.

Počítač sa netvári ako nakazený, taktiež nerobia na počítači nejaké blbosti. Jedná sa o bežný pracovný počítač, kde sa prehliada Internet, pošta, prípadne sa pracuje s programami súvisiacimi s chodom firmy. Odporučili sme im potom ako sme to napravili druhýkrát, aby prešli počítač ESSkom. ESS ale nehlási žiadny vírus. Majú ho aj riadne zaplatený a teda aktualizovaný. Netvrdím, že to vírus byť nemôže, ale táto možnosť je predsa len menej pravdepodobná, resp. je vírus dobre skrytý.

Takže chcem sa spýtať: Stretol sa niekto s niečím podobným? Ak áno, ako sa to riešilo? Ak by to spôsoboval vírus, čo by bolo vhodné skúsiť na jeho detekciu? Tým smerujem vlastne na otázku, či pomohol niekomu nejaký antispyware, resp. antivír k odstráneniu takýchto problémov? Bolo vyriešenie problému dokonalým riešením alebo len dočasným? Musel sa preinštalovať počítač? Vidím to ako jediné riešenie zatiaľ. Chyba mimo počítača je vylúčená, testoval som to na inom počítači na tom istom LAN kábli.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny