Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Volba externího 3,5" disku

Chápu, že některým se moje přání může jevit jako digitální zvrhlost ;-) ale můj požadavek je fakt jednoduchý:
1) potřebuji, aby externí disk na 100% fungoval na starém jedničkovém USB (nechápu ovšem, proč by USB 1 nejelo vůbec - vždyť disk bude napájený!). Jednoduché vysvětlení: pořídila jsem si starý počítač, jen se základním vybavením, aby na ně XP Home vůbec jely a který plánuju využívat na učení se zacházet s registrem a vůbec se systémem. Záloha systému tohoto PC je pro mě velmi důležitá z důvodu preventivně očekávané časté přeinstalace, tudíž jedna záloha na CD = žádná záloha. A jen kvůli němu si extra kupovat 4GB flashku za pár stovek, když vše mohu mít pohodlně na externím pevném disku, který nota bene nehodlám nikam přenášet, se mi jeví dosti zbytečné :-(
2) na slabém netboku to bez ext.napájení taky může dělat problémy
3) můj hlavní počítač samozřejmě má USB 2.0 a dokonce i připojení k internetu, ostatní nikoliv a o vzájemném sdílení vůbec neuvažuji. Tudíž síťové úložiště pravděpodobně neupotřebím, díky.

Suma sumárum:
rychlost pro mě opravdu není nijak důležitá, stoprocentní funkčnost ovšem ano.
Proto jsem taky vznesla původní otázku, jestli mi k něčemu budou zálohovací programy na WD Office kvůli budoucímu zálohování webu (přes USB 2.0 samozřejmě!) nebo si vystačím s variantou WD Essential. Nic víc opravdu v tuhle chvíli nepotřebuju vědět. Poradí mi tedy prosím někdo?
P.S.: Kromě jediné věci - kde a jak zjistím, jestli tam mám USB 1.0 nebo USB 1.1? Mám k dispozici jen a pouze diagnostický program Aida32, nic víc.
Díky :))!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny