Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Z DV AVI na DVD - problem s pomerom stran

Aspect ratio akehokolvek AVI zavisi na: jeho fyzickom rozliseni (pravy klik - vlastnosti) a na aspect ratio pixelu ulozenom kdesi v avi headri (skusit virtualdub a pozriet si info o tom avi, v avi zvycajne ma byt aspect ratio 1:1 nech to nedeformuje prehravac dodatocne)

DVD 16:9 myslim ze musi byt 4:3 s ciernymi pasmi hore a dole, a prip. musia sa nastavit nejake priznaky aby prehravac vedel ze aky format to DVD je. Tiez su odlisnosti medzi PAL DVD a NTSC DVD v rozliseni, takze davat pozor jaky typ mas nastaveny. Program vyrabajuci DVD ma vstup prekonvertovat na predpisane rozlisenie pre danu normu.

Mozes skusit aj avidemux a MPEG2 (DVD) vystup a skontrolovat nastavenia prip. si tam nastavit letterboxing apod tak aby ti sedelo aspect ratio.
Napalujes potom akymkolvek napalovacom v ktorom si zvolis VideoDVD a das mu zlozku s vytvorenym VIDEO_TS, ...

A inac ak sa nemylim pixel na beznej TV nema aspect ratio 1:1 ale mierne odlisne (neni to stvorec ale mierny obdlznik), na rozdiel od PC monitora kde je to 1:1, a to je tiez v DVD zohladnene (DVD bolo vymyslene pre TV a nie pre PC). Preto ma napr. GOMplayer tusim v menu pre aspect ratio aj moznosti ktore maju v nazve "TV" - sa koriguje pixel TV. Rozdiel je takmer nepoznatelny, nemusis sa s tym zaoberat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny