Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Z DV AVI na DVD - problem s pomerom stran

.. DVD vo formate PAL ma predpisane rozlisenie 720×576, takze ked si v DVD programe nastavis DVD PAL, tak ti nemoze nijak menit rozlisenie. Nijak to rozslisenie neupravuj ani neodstranuj ziadne pruhy, do DVD pojde presne to 720×576 aj s ciernymi pruhmi. Rekompresovat sa to bude vzdy, na format mpeg2 (=DVD format)
P.S. druha moznost by bola odstranit pruhy a urobit z toh opresne 16:9 a nastavit v DVD flag ze to je "anamorphic" (google), ale kedze vidim ze mas problem vobec vyrobit DVD :) tak som o tom radsej ani nepisal. Zatial zabudni na anamorphic, len to co mas z kamery praskni tak ako to mas na DVD v norme PAL, a musi to byt spravne.

K tomu
Set TV Format - Interlace/Progressive Settings
to zavisi od toho jak uklada tvoja kamera. V DV AVI mozu byt vsetky 3, preto to mas predsa nastavit ty a nenastavi to program. Ked nevies co to je interlaced tak pouzi google. Je to viditelne na pohyblivych objektoch (rozciarkovanie), ked si zastavis prehravanie (ked na PC nevidis ziadne rozciarkanie pohybujucich sa objektov, tak mas progressive - 3.moznost. Ked vidis rozciarkanie tak zvycajne je prvy field top, takze 1.moznost)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny