Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zapis do pod/adresare z ruznych uctu na NTFS

Zdravim,

chtel bych se zeptat, jake maji platit vseobecne restrikce pri zapisu do adresare vytvoreneho v jinem uctu a za jakych podminek.

Dam priklad:
Pod ucetem s administratorskymi pravy jsem vytvoril adresar a do nej neco nakopiroval. Potrebuji s nim pracovat i pod omezenym uctem. Cist neni problem, problem je zapisovat. Vetsinou to jde, ale nejednou se mi stalo, ze system odmitl zapsat do bezne složky (vytvorene s admin. pravy) z omezeneho uctu. Pokud tam byly i podadreasare, do nekterych to jde, do nekterych ne... (byly vytvoreny pod stejnym uctem)

System je Win XP Home. Chodit neustale do nouzoveho rezimu k prenastavovani prav je velmi nepohodlne a prikaz CACLS mi nezpracovava podadresare (je spravny parametr /T ???).

Prosim tedy o polopaticke informovani, zda-li adresar vytvoreny pod uctem s adm. pravy ma byt plne pouzitelny i pod omezenym nebo plati restrikce?
Jak tento problem elegantne poresit - free software k nastavovani prav, vypnuti "zjednoduseneho sdileni souboru"... doporucte, prosim, neco, zacimam byt rozladen.

Predem diky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny