Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení k internetu

Ahoj,
potřeboval bych radu ohledně rozvedení internetu po domě. Mám internet přes wifi.... wifi anténa je napojena do zařízení ovislink WL-5460 AP, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=3403 9
který ma ze zadní strany 2 konektory pro UTP kabel, oba jsou zapojeny. Problém je v tom, že jsem si koupil do domácnosti třetí počítač a ten není již kam zapojit. Proto bych potřeboval poradit jak navést internet do třetího PC ??? Bude asi potřeba koupit nějaký router nebo switch ??? Bohůžel tomu vůbec nerozumím, proto se obracím na Vás.
Mockrát Vám všem děkuji za rady.
Pepan

Předmět Autor Datum
více ip adres ti přiřadí jedině router. - pokud si koupíš wifi router, můžeš dál po baráku šířit wi…
lední brtník 05.07.2009 12:27
lední brtník
Ahoj, díky za odpověď. Ten wifi router by nebyl špatný... mám totiž notebook, takže bych se mohl při…
pepan1 05.07.2009 12:50
pepan1
brzdi. Měl by sis nejprve ujasnit, co máš vlastně za net, jaké IP adresy dostáváš na svá PC (veřejn…
touchwood 05.07.2009 13:06
touchwood
Tak v obci máme tzv. bezdrátovou intranetovou síť 2.4 GHz, Síť je postavená na platformě MIKROTIK, I…
pepan1 05.07.2009 13:22
pepan1
pokud ti dají více ip adres, bude ti stačit switch pro více lan zásuvek. domácí wifi bez dalšího pře… poslední
lední brtník 05.07.2009 15:50
lední brtník

více ip adres ti přiřadí jedině router.

- pokud si koupíš wifi router, můžeš dál po baráku šířit wifi signál své domácí sítě, router bude v režimu "ap"

- některé routery umí i režim "wisp client". tím bys mohl nahradit svůj původní ovislink, a doma už rozvádět jen lan internet po drátech. má to smysl jedině kdyby ten ovislink zrovna umřel.

Ahoj, díky za odpověď. Ten wifi router by nebyl špatný... mám totiž notebook, takže bych se mohl připojit kdekoliv po domě. Teď by mě zajímalo, jestli to chápu správně... koupím si tedy wifi router, ten propojím s mím ovislinkem... do wifi routeru připojím dva stolní PC .. normálně kabelem a notebookem se na internet budu připojovat přes wifi šlo by to takhle??
Pepan....

brzdi.

Měl by sis nejprve ujasnit, co máš vlastně za net, jaké IP adresy dostáváš na svá PC (veřejné/privátní) a kolik jich jsi jich od svého ISP dostal.

Wifi Router jistě nebude na závadu, ale počítej s tím, že jej budeš muset možná docela složitě konfigurovat, v závislosti na tom, jak tvůj ISP přiděluje IP adresy, jak u vás funguje DNS apod. Nehledě na fakt, že další hop "přidá" další milisekundy na latenci.

Pokud tvůj ISP dodává "neomezené" množství IP adres, bude ti stačit switch za 300Kč, nebo (pokud bys chtěl bezdrát) nákup APčka za s alespoň 2 ethernet porty za cca 600,- (např. www.i4wifi.cz)

Obecně by sis měl koupit co nejuniverzálnější zařízení, já bych si koupil Asus WL-520gC a vybavil jej DD-WRT firmwarem. :-)

pokud ti dají více ip adres, bude ti stačit switch pro více lan zásuvek. domácí wifi bez dalšího překladu adres bys pořídil tím ap co ti doporučuje kolega.

když nedají více ip, pak to vede na domácí wifi router: z lan výstupu tvého stávajícího ovislinku do wan vstupu nového routeru, typ ti zase doporučuje tw.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru