Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OpenDNS - používat?

Error traffic a adresy, u nichž OpenDNS odhadne, že uživatel chtěl ve skutečnosti jinam, přesměrovává na vlastní stránku s inzeráty. Pokud uživatel zadá hledaný výraz do adresního řádku, OpenDNS jej přesměruje na stránku s výsledky a inzeráty Yahoo!, se kterým má dohodu o rozdělení příjmů.
O error traffic mají enormní zájem samozřejmě mj. i Microsoft a Google. Microsoft získává ohromné množství návštěvníků z error redirectů, prováděných Internet Explorerem. Překlepnuvší se uživatelé se dostanou na výsledky vyhledávání MSího vyhledávače Live. Jen si to vyzkoušejte.

Velké G nikoliv nezištně podporuje Mozilla Corp. za to, že Google je nastavený jako výchozí domovská stránka ve Firefoxu a v některých verzích přesměrovává chybně zadané adresy na Gigantovo vyhledávání. S Dellem uzavřel Google na jaře 2007 dohodu, podle níž Dell na každý svůj počítač nainstaluje neodinstalovatelnou (pozorný čtenář pomne: kritický článek z pera autorů OpenDNS :) lištu, která error traffic přesměruje na speciální stránku s inzeráty z AdWords.

Lišty jsou vůbec téma samo o sobě. Každý vyhledávač nabízí vlastní lištu - kvůli “enhanced user experience”, zjišťování ranku pro marnivé webmastery a podobným libým důvodům. Lišty využívá i spousta adware (je jich moc, namátkou EliteBar, OkCashPlus, Starware…). Lišty nabízí mnoho výrobců ANTI-Adware software. A další společnosti s různými zájmy. Lišty jsou žhavé zboží, protože umožňují kontrolovat vaše uživatelské zvyky, přesměrovat vás přes affiliate URL při návštěvě oblíbeného obchodu (tzv. cookie stuffing), nabídnout vám “lepší” vyhledávač a především sledovat vaše chování - Google se tím u svého toolbaru přímo chlubí. It’s not a bug, it’s a fíčr.

Opisane zo stranky http://blog.webtrh.cz/pozornost, ktora je v sucastnosti uz zrusena...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny