Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s internetem-adaptér

Zdravím,mám určitý problém.Nejde se mi připojit na Internet (OS Win XP),problém je v Protokolu sítě Internet TCP/IP.Když zadám správné údaje (IP,maska podsítě,výchozí brána,DNS servery) tak ti to napíše následující:


Pro tento adaptér zadaná adresa IP *** je již přizařena adaptéru VIA Rhine III Fast Ethernet Adapter v tomto počítači.Adaptér Via.... není viditelný ze složky Síťová a připojení,protože není fyzicky připojen k počítači nebo jde o dříve připojený adaptér,který není funkční. Pokud bude adresa přiřazena oběma adaptérům a budou oba aktivní současně,pouze jeden z nich bude tuto adresu využívat, což může vést k nesprávné konfiguraci systému.

Získávání IP ze serveru DHCP automaticky nefunguje,fungovalo mi to pouze při manuálním vepsání informací.Myslím že to přestalo jet,když mi AVG začal psát nějaké aktualizace (pc nebyl hrozně dlouho připojený k internetu) a nějak blokoval přístup k netu.Zkusil jsem ho odinstalovat,take reinstalovat adaptér,pak obnovení systému z doby kdy to ještě jelo ale nic nefunguje.Prosím poraďte, Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
AVG začal psát nějaké aktualizace ... a nějak blokoval přístup k netu.Zkusil jsem ho odinstalovat,ta… poslední
lední brtník 08.07.2009 16:16
lední brtník

AVG začal psát nějaké aktualizace ... a nějak blokoval přístup k netu.Zkusil jsem ho odinstalovat,take reinstalovat adaptér,pak obnovení systému z doby kdy to ještě jelo

systém je tím pádem tak trochu na sračky.

nefunkční adaptér:
ve správci zařízení dej zobrazit i skrytá zařízení, odeber svoji síťovku, taky pokud je tam vícekrát.
pak přeinstaluj ovladač chipsetu základní desky.
teprve potom znovu ovladač síťovky.

kolize ip: jestli po odstranění staré skryté síťovky a reinstalaci ovladačů bude ještě otravovat, potvrď že tuto adresu chceš použít. ale už by se to nemělo objevit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru