Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno nefunkční mikrofon

Dobrý den,
mám problém s mikrofonem. Po zapojení do počítače (růžový jack vzadu) se ozývá z reproduktorů šum, při manipulaci s kabelem prskání, ale mikrofon zřejmě nefunguje. Mám integrovanou zvukovou kartu Realtek HD Audio ALC883 na desce Gigabyte GA-M61P-S3, Windows XP SP3, sluchátka jsou jakýsi headset od Geniuse, na jiném počítači mikrofon funguje.
V ovládání záznamu jsou všechny posuvníky kromě hlavního zašedlé, lze je pouze ztlumit, což jsem udělal u všech kromě hlavního a mikrofonu. V outputu je kolem 20ti položek, je mezi nimi i zadní růžový vstup, u kterého jsem nastavil zesílení mikrofonu (boost) a jehož hlasitost příp. ztlumení mají na výše zmíněný šum vliv narozdíl od ovládání mikrofonu v ovládání záznamu. Odinstaloval jsem staré ovladače a nainstaloval nové, ale nepomohlo to.
Na jednom fóru jsem se dočetl, že v takovém případě je třeba mikrofon s vlastním napájením. To je zatím asi nejužitečnější informace pro můj další postup. Má otázka zní, jestli se tento problém dá vyřešit bez kupování čehokoli, tedy jak zprovoznit mikrofon např. na Skype.
Děkuji

Kryštof

Předmět Autor Datum
je mezi nimi i zadní růžový vstup, u kterého jsem nastavil zesílení mikrofonu (boost) Nastavení hl…
MM_tank 08.07.2009 22:10
MM_tank
Možnost nastavit zesílení má ještě front green in a front pink in, ani jeden z nich ale nereaguje, j…
maherik 09.07.2009 08:34
maherik
Zkus následujíci: ve zvukovce odškrtni přeškrtnutý mute u mic. vstupu a pak dej nahrávání hlasitosi…
Filmmakerfromcz 09.07.2009 10:10
Filmmakerfromcz
To na to nemá žádný vliv (mikrofon u vstupu), ale když jsem zkoušel ten Skype, tak to na pár vteřin…
maherik 09.07.2009 10:58
maherik
Jasně zkus raději jinej. Mohlo by to být těma předníma vývodama. /blbě zapojený, zkrat na předním ja…
MM_tank 09.07.2009 12:17
MM_tank
Tak nový mikrofon funguje. Ty svoje sluchátka jsem zkoušel moc dlouho zpátky, od té doby se asi mikr… poslední
maherik 10.07.2009 11:43
maherik

je mezi nimi i zadní růžový vstup, u kterého jsem nastavil zesílení mikrofonu (boost)

Nastavení hlasitosti mikrofonu je u této zvukovky schované přesně pod tímhle vstupem (většinou). Zkus ty vedlejší vstupy co mají taky možnost nastavit zesílení. Myslím se v tomto programu taky dá nastavit typ předního portu a ten se má přepnout na AC97. Pokud máš ovšem v pc vpředu mirkofon vyzkoušej oba vstupy.

Přesněji můžu zítra, tady už mám audigy...Jinak vše se nastavuje v té realtek aplikaci, klasicky přes windows a "možnosti pro záznam" nenastavíš nic a zašedlé je normální.

Mikrofon stačí úplně obyčejnej k počítači /nebo sluchátka s mikrofonem/ /čili ne mikrofon ze starýho magneťáku případně mikrofon co má hlavici jak střela z bazuky/. Žádný vlastní napájení není, napájí se zz toho mikrofonního vstupu.

Možnost nastavit zesílení má ještě front green in a front pink in, ani jeden z nich ale nereaguje, jako kdybych to nepřipojil. (Z předního greenu ale jinak můžu poslouchat hudbu - po zapojení sice žádná bublina nevyskočí, ale když přitom u zadního greenu přehodím v nastavení "výstup vnějšího zdroje" na "sluchátka" nebo naopak, začne fungovat přední green a jde z něj poslochat hudba :-)
To nastavení typu předního portu jsem nikde nenašel, vpředu mikrofon - čili front pink in - ten už jsem zkoušel.
To s vlastním napájením jsem jen někde vyčetl, že to pak funguje, ale nezkoušel jsem to.

To na to nemá žádný vliv (mikrofon u vstupu), ale když jsem zkoušel ten Skype, tak to na pár vteřin fungovalo, pak jsem ale pohnul kabelem a zas nic. Pak jsem si ale půjčil jinej mikrofon, úplně obyčejnej s peckama, a ten konečně funguje normálně. Takže asi ten headset co mám přeci jen není v pořádku. Při všelijakým nakrucování kabelu to prská, ale zvuk z mikrofonu nejde, tak si asi pořídím novej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru