Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Instalátor vs. problém s registrací souborů u Windows Vista

Bohužel tvůrce jednoho z free programu, které budou součástí toho instalátoru toto jaksi opomněl a je nutné tyto soubory ručně nejdříve do adresáře system32 nakopírovat, jinak je ten program nefunkční a končí to chybovou zprávou o absenci těchto souborů. U Win XP a starších Win pouhé nakopírování souborů do adresáře system32 stačí, ale u Visty ne, protože ta se dožaduje ještě ruční registrace těchto souborů. Proto to musím řešit poněkud složitě oklikou. Asi bude nejrozumnější varianta po nakopírování potřebných souborů pomocí instalátoru (to funguje i u Visty kupodivu bez problémů) a pak dát ještě do instalačního menu tlačítko, to spustí baťák, který následně zajistí zaregistrování souborů do systému za předpokladu, že bude uživatel mít dostatečná práva, fakt vyvedený OS ta Vista.
Je tady ještě nějaká specialita ala Vista, co se použití baťáků týče? Třeba jestli automaticky nezakazuje jejich spouštění z důvodu bezpečnosti a jiné výstřelky od MS, ať vím, co mohu ještě očekávat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny