Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Instalátor vs. problém s registrací souborů u Windows Vista

Vytvářím si instalátor s instalačním menu několika freeware programů a narazil jsem na problém u OS Vista. Jde o to, že je potřeba po nakopírování několika systémových souborů do adresáře system32 ještě provést údajně jejich ruční registraci příkazem
regsvr32 C:\Windows\System32\COMDLG32.OCX
regsvr32 C:\Windows\System32\MSCOMCTL.OCX

Tohle požaduje totiž pouze Vista, u starších Win tohle není potřeba.

S Vistou nemám tady v tom osobní zkušenosti, protože tenhle OS nepoužívám, ale mám pocit, že pokud uživatel nebude mít admin práva se registrace stejně neuskuteční, nebo se pletu? Freeware instalátor Install Creator, který dokáže tyto soubory do systémového adresáře system32 nakopírovat to provádí pod admin. právy, ale jak pořešit i tu registraci souborů, to netuším, protože starší verze Windows tohle nepožadují. Netuší někdo jak by se to dalo vyřešit? Nestačil by i u Visty na to třeba nějaký baťák?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vista je šmejd.. to se ví všeobecně :-) radši používej fakt ty XPčka.. bohužel ale neporadim :-)
rychlik91 11.07.2009 00:05
rychlik91
smejd mas ty v hlave. kvoli tomu ze si neschopny s vistami pracovat a oprostit sa od 5r starych navy…
shiro 11.07.2009 07:49
shiro
shiro, za 3 měsíce sem musel vistu 4x přeistalovat, jednou dokonce 10 minut po čerstvý reistalaci..… poslední
rychlik91 11.07.2009 15:19
rychlik91

shiro, za 3 měsíce sem musel vistu 4x přeistalovat, jednou dokonce 10 minut po čerstvý reistalaci.. pří instalaci jednoho prográmku naskočila modrá smrt a už sem to nerozběhal..
40% programů a her co mi tam něšlo, ani s nastavením podpory pro starší OS.. naštěstí programy se mi povedlo nahradit jinými..
Je teda fakt že za ty 3 měsíce sem měl jenom jeden vir, co mam XP, (taky cca 3 měsíce) sem měl už dva..

a spousta lidí co mají vistu se vrací na XP, to snad ví každej.. sou i lidi co si vistu oblíbili ale je jich daleko méně než u XP..

Craft: sry za tuhle odpověď :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru