Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 98 SE boot CD

Problém mám tento,při instalaci boot CD W.98 SE jde vše dobře až do chvíle kde se má instalovat OS a tady vyskočí hláška že je málo místa na disku což je pravda.A já nevím jak HDD naformátovat když při instalaci žádná nabídka není.Skusil jsem to přes spouštěcí disketu naformátovat příkazem ,,Format C: /S ,, ale píše to Nelze naformátovat sítovou jednotku. Prosím poradí mě někdo. Vlado

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mrkni na tento návod: inst.html
Stefran 14.07.2009 08:28
Stefran
Možná předtím bude lepší přečíst: Master nebo Slave? Dva konektory na datovém kabelu jsou proto, a…
nononot 14.07.2009 10:52
nononot
Vytrhol si kus textu zo širších súvislostí. Je to síce správne čo sa tam píše no u neznalého spôsobi…
Joseph 14.07.2009 11:03
Joseph
Mylis se, priteli. Jeden IDE kanal je VZDY schopen obsoulozit pouze dve zarizeni, at uz v rezimu M/S…
mif 14.07.2009 14:13
mif
Zistim, skúsim zistiť presnejšie, odkial tu informaciu o 4-roch zariadeniach som ziskal. Mam za to,…
Joseph 14.07.2009 14:44
Joseph
Ale ano, na starsich deskach byvaly dva IDE kanaly (primarni a sekundarni), tudiz 2x2 zarizeni. Oba… poslední
mif 14.07.2009 14:54
mif

Možná předtím bude lepší přečíst:

Master nebo Slave?

Dva konektory na datovém kabelu jsou proto, aby bylo možné do jedné patice zapojit (max.) dvě zařízení. Tyto zařízení ale samozřejmě nemohou posílat data obě naráz, takže zařízení na konci kabelu je označováno jako master (pán, mistr, podrobit si) a má vyšší prioritu, než zařízení připojené na prostředním konektoru, které je označováno jako slave (otrok, zotročit). Tedy pokud zařízení zapojené jako master chce přijímat, nebo posílat data po dat. kabelu, musí mu dát zařízení slave přednost.

Aby to ale bylo ještě složitější, hierarchie master - slave funguje jen, pokud mají obě zařízení zapojeny tzv. jumpery (malá hranatá propojka někde na HD) na pinech (kolíky) v pozici cable selec (CS). Pokud má některé ze zařízení propojku nastavenou na master, bude se toto zařízení chovat, jako když by bylo připojeno na konektoru master a samozřejmě zařízení nastavené jako slave se bude chovat jako zařízení připojené na slave - konektoru. Pokud ale obě zařízení mají nastaveno master, nebo slave, kolidují mezi sebou a BIOS vám nejspíše nenajde žádný HD na tomto kabelu.

Je ten disk funkční? Je správně zapojený?

Vytrhol si kus textu zo širších súvislostí. Je to síce správne čo sa tam píše no u neznalého spôsobia tieto informácie akurát zmätok.

Cable select umožnoval pripojiť 4 IDE zariadenia a temer vôbec sa nepoužíval

Bežné káble mali a majú zapojené konektory na konci a v strede IDENTICKY. Je nutné používať jumpery na diskoch. Doporučuje sa samozrejme najprv obsadiť konektor na konci-ukončiť kábel. Jedná sa o odrazy pri prenosoch. No nie je to bezpodmienečne nutné.

Mylis se, priteli. Jeden IDE kanal je VZDY schopen obsoulozit pouze dve zarizeni, at uz v rezimu M/S, ci v rezimu CS (zde plati /jak uz nazev napovida/: konec kabelu - nadrazeny disk /je to dano pinem CSEL, tusim 28, ktery neni uprostred kabelu zapojen). Odtud postulat: mas-li jeden disk, strc jej na konec kabelu, a bude jedno, zda pracuje jako Master /Single/ ci CS. Pokud bys mel dva disky v CS, musel bys pouzit CSEL kabel (standardni ATA100/133 hadice byvaji "plne pruchozi", tudiz pro CS rezim nepouzitelne).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru