Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem z úsporného režimu, omylem tvrdé vypntuí, po té nejede obraz

dobrý den,
dneska jsemm měl napsěch a věděl sem že se rychle vrátím, tak sem hodil pc jen do úsporného režimu, když sem ale za chvilku přiše domů, tak sem jako obvykle šáhl na prodlužku a čudlíkem ji "zapl" jenže ona byla zaplá již ráno, takže sem ji defakto vypl a s ním i celý počítač. Tak a tady je ten problém, prodlužku teda zase zapnu, na-anej na svoji sklerózu zapnu i pc, větráky se roztočí, bios nahlásí že je všechno ok, pípne a začne bootovat, ale obraz nikde.
zkoušel sem vše co mě napadlo, nejdříve teda konektory na monitoru, na gk, potom sem zkoumal jestli je gk dobře zapasovaná do slotu. Nakonec sem přešel k vyresetování cmosky. Všechno bez výsledně.
takže sem nakopl integrovanou grafiku a zjistil, že všechno beží v naprostém pořádku až na ten vadný pci-expres slot.
přišel sem ale na jednu záhadnou věcc, v biosu mám nastavenou přednost externí grafiku před integrovanou, takže když mám jak výstup z integrované tak z externí grafiky do monitoru, tak obraz zase není, takže pc pozná, že tam externí grafika je, ale nedokáže s ní "komunikovat". ještě ale před hodinou bylo všechno ok.
zkoušel jsem do stejného slotu strčit starší, ale taky funkční gk. bezvýsledně.
Prosím o jakoukoliv radu!

Předmět Autor Datum
ještě dodatek: deska-esc 945gct-M2 gk-hd4850.
lolek 14.07.2009 14:11
lolek
vymazal bych cmosku (bez síťového napájení) - vytáhnout baterku - zktrat patice - vrátit - zapnout.
lední brtník 14.07.2009 14:13
lední brtník
co s tím má procesor co dočinění, když je všechno ok? ten reset cmos bez napájení ještě zkusím... al…
lolek 14.07.2009 14:16
lolek
cmos vyresetována bez proudu....pořád při starém
lolek 14.07.2009 14:18
lolek
aha, se dívám žes v prostředním odstavci psal o resetu cmosky, mám zvyk dlouhé texty přeskakovat. j…
lední brtník 14.07.2009 15:57
lední brtník
sorry že sem tak dlouho neodepisoval.... každopádně dík za tvj návrh, ale vylítli nám pojistky, tak…
lolek 15.07.2009 01:58
lolek
ještě doplněk: vydím že ty texty fakt moc nemusíš...protože sem se zmínil o integrované grafice, kte…
lolek 15.07.2009 02:00
lolek
ale všim, já žil v představě že na integrovanou grafiku se pc rozjel, ale ve windows už není nic vid…
lední brtník 15.07.2009 10:28
lední brtník
Mohol by si mi ty alebo niekto iny napisat preco toto stoji tolko isto co toto nemalo by byt to druh… poslední
jano47 15.07.2009 21:45
jano47
Hej Lolku nejsi náhodou z Vyškova nebo tak nějak?
Winc 14.07.2009 17:11
Winc

aha, se dívám žes v prostředním odstavci psal o resetu cmosky, mám zvyk dlouhé texty přeskakovat.

jestli máš doma v síti druhé pc, a tvůj pc nemá verzi home, zapnul bych ho na tu integrovanou grafiku. jestli se rozjede, podíval bych se na něj přes vzdálenou plochu:
- třeba bych mu zakázal režim spánku, a restart. vzdálená plocha snad umí jen odhlášení, čili přes příkaz shutdown -r -f -t 0.

- vzdálená plocha tuším neumí výběr grafik, možná by se pod ní dala doinstalovat nějaká verze vnc, po odhlášení se přihlásit přes vnc a vybrat správnou primární grafiku.

- nevím jak počitadlo po výpadku proudu pozná zda má být v režimu spánku, jestli si dělá záložní (skrytý) c:\boot.ini a z čeho se tedy obnovuje start - podíval bych se na jeho obsah. ten by šel ostatně vylistovat z instalačního cd z konzoly zotavení, nebo vyčíst/případně změnit po vyjmutí disku a přidání do druhého pc, ať se z něj nebootuje.

sorry že sem tak dlouho neodepisoval....
každopádně dík za tvj návrh, ale vylítli nám pojistky, tak sem si stále lámal hlavu čím to může být...nic méně jakmile pojistky nahodili, tak sem tam strčil ještě jinou grafickou kartu /ati x 1550/ a s tou se to rozjelo, takže sem uz jen vymenil GK a všechno zase běží....ale nechápu to...pořád nic...gk sem do toho strkal jak na běžícím pásu a pak najednou vylítnou pojistky a fachá to. :D.
já myslím že to nemohla být chaba v OS, to by se projevilo až pri nabihani... ale vzhledem k tomu ze ani pri startu biosu se obraz stále nezobrazoval, tak bych videl problem v MB.

ale všim, já žil v představě že na integrovanou grafiku se pc rozjel, ale ve windows už není nic vidět - že zobrazování podle starého nastavení windows přebere externí grafika.

čili pokud je to jinak, a nějak za to můžou vyhozené pojistky - nejspíš přepětím a odejitým spotřebičem/žárovkou, pak si u sebe zkontroluj: zapojení monitoru a pc že vedou do společné zásuvky. vzhledem k ceně pc - pokud nemáš v plánu ho letos vyhodit a podobným poruchám na vedení se u vás daří - bych doporučil přepěťovou ochranu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru