Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem user time control XP

Potrebujem nejaky soft na obmedzenie netovania userov. Musi to byt program instalovany na klientske stanice (cize nie server-side riesenie) a idealne freeware;o).
Proste nieco v style programu User time control z www.1securitycenter.com
Pripadne ak ho niekto vo firme pouzivate dajte vediet ako ste s nim spokojni.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkusil bych, jestli nebude vyhovovat Windows Live Children Care: http://www.microsoft.com/cze/athome…
touchwood 14.07.2009 17:19
touchwood
Upresnim. Ideo zamestnancov, ktori pocas nepritomnosti velenia trosku viacej browsuju a menej robia.…
fleg 14.07.2009 17:41
fleg
Chapem, ze zakazovanie a obmedzovanie je v sucastnosti modny trend. Pokial nemozes pouzit akykolvek…
KiloViktor 14.07.2009 18:25
KiloViktor
Ide o siet 5PC, switch+lacny router, ziadny admin, ziadne konta, len manicky co vedia tukat do svojh…
fleg 14.07.2009 19:54
fleg
Preco mam pocit, ze ked si nadefinujes co vlastne potrebujes, tak to zvladnes lavou zadnou? Myslim,…
KiloViktor 14.07.2009 21:19
KiloViktor
A preco ja mam pocit, ze mi stale ponukas riesenia vhodne pre korporatne spolocnosti? Predstav si ma…
fleg 14.07.2009 21:36
fleg
Ja ti nist nenukam, len ti rozsirujem obzor aby si mal prehlad ako sa to robi inde... Prepac, myslel…
KiloViktor 14.07.2009 21:56
KiloViktor
Lokální politiky bych osobně moc nedoporučoval, ne že by to nešlo, ale je to takové celé strašně a z…
touchwood 14.07.2009 22:01
touchwood
No ja viem ako chce svoj ciel dosiahnut, len si myslim, ze je ho nutne upozornit aj na to ze pez pen…
KiloViktor 14.07.2009 22:11
KiloViktor
ano, ale politiky nejsou (až na některé specifické výjimky) dynamické, to znamená stejně použít něja…
touchwood 14.07.2009 22:20
touchwood
A ja mam dnes chut na flame tak si neodpustim moj pohlad. Napriek tomu, ze mam vystudovany manazment…
fleg 14.07.2009 22:56
fleg
Problem si popisal celkom vystizne, ale obavam sa ze iba celkom teoreticky. Ak ovladas marketing, ta…
KiloViktor 15.07.2009 02:07
KiloViktor
Telecom mi nespominaj. Zrovna vcera som zaplatil s omeskanim 2 faktury, pretoze mi opat prestali cho…
fleg 15.07.2009 07:55
fleg
Popisany problem je jav casty, bohuzial za to nemoze technika... Problemom su ako vzdy a vsade finan…
KiloViktor 15.07.2009 10:03
KiloViktor
Momentalne riesim nudzovo, kde v ba zohnat 10ks rj45 lebo tam je clovek na montazi a nema ich pri se… poslední
fleg 15.07.2009 10:36
fleg

Zkusil bych, jestli nebude vyhovovat Windows Live Children Care: http://www.microsoft.com/cze/athome/security/child ren/childrenonline.mspx, download zde: familysafety

Případně bych to zkombinoval s vestavěnými možnostmi účtů Windows (omezení přihlášení) plus naplánovaných úloh pod účtem System (příkaz "At"), kterými by šlo řídit odhlašování ve stanovený čas, ukončování "nežádoucích aplikací apod.)

Možná ale někdo najde lepší řešení. :-)

edit: zde je ještě několik dalších freewarů, které by ti mohly pomoci: http://www.slunecnice.cz/tipy/chrante-sve-deti-pre d-nastrahami-internetu/

Chapem, ze zakazovanie a obmedzovanie je v sucastnosti modny trend.
Pokial nemozes pouzit akykolvek proxy, tak jedine nastavit politiky na kazdom stroji a admina co ich bude na vsetkych strojoch testovat a nastavovat, teda pokial to chces free.
Spravnejsia cesta by bola motivacia za pridelene ulohy...

Mas vobec predstavu co konkretne chces obmedzit? skus este viac upresnit nech nemusime hadat...

Ide o siet 5PC, switch+lacny router, ziadny admin, ziadne konta, len manicky co vedia tukat do svojho uctovneho programu. Vrchny velitel cestuje pomerne casto za zakaznikmi a vsimol si velky vykonostny pokles pracovnikov a chce im net obmedzit na 1h denne.
Ziadne sofistikovane riesenia teda neprichadzaju do uvahy. Potrebujem primitivny nastroj do spartanskych podmienok. Staci obmedzit konkretny proces (napr IE alebo port).
Co sa tyka motivacie pracovnikov sam viem ako to funguje vo firmach a bohuzial naozaj vacsinu casu ludia netravia pre firmu, ale pre seba. Hlavne ked tam neni sef.
Dnes som bol v NR pozriet jeden server. Sef tam nebol a tak jeden z pracovnikov vypadol hned po mojom prichode nieco si vybavovat (samozrejme sukromne), druhy nieco vybavoval po telefone a ked som dorobil, sli sme na pepsi a dalsiu hodinu zabili kecanim. To len tak na margo ohladom motivacie;o).

Preco mam pocit, ze ked si nadefinujes co vlastne potrebujes, tak to zvladnes lavou zadnou?
Myslim, ze si natolko znaly aby si vedel obmedzit konkretny port.... co tak firewall? s tym sa nedaju obmedzit porty?
Ja mam uplne ine skusenosti... vetsinou zamestnanci nestihaju ani to co maju urobit v pracovnom case a to potom dorabaju prescas a o vikendoch a samozrejme z lasky k firme zadarmo... (popravde je to tak, ze chcu byt zamestnany)

primitivny nastroj ti bol ponuknuty, ale zda sa, ze niesi nadseny, bo politiky treba riadne zadefinovat a nastavit ...
Vytvor elaborat s profesionalnym riesenim a nacrtni pouzivane postupy.
Nedaj sa odradit velitelom, ktory nieje expert na IT ako ty, ale mysli si, ze presne vie co treba urobit a tebe to dal za ulohu.
Musis obhajit nakup nezbytnej techniky a softu, inak budes mat hlavu v smutku ked pouzijes nestandardne riesenie ktore niekto vytvoril na kolene a len na podmienky jemu vyhovujuce.
Inak to nevies, ze tam kde sa spracovava uctovnictvo by nemal byt net? Bezpecnostna politika vetsich firiem toto nedovoluje napr.

Este riesenie z dob socializmu mozes pouzit...
Internet dat iba velitelovi do kanclu na PC a sluzobne veci sa budu vybavovat len na jednom a k tomu urcenom PC kde sa bude logovat co, kto, kam ... atd..

A preco ja mam pocit, ze mi stale ponukas riesenia vhodne pre korporatne spolocnosti?
Predstav si malu uctovnicku firmu. Jedna kancelaria, 4xPC, 1xNB, 1xlacny router, internet. Na pcdlach bezi XP a k tomu uctovny soft. Do toho jedno MFP, jedna bublinka a 3 lejzrovky. Kombinovana wired a wireless siet.
Do toho prichadzam ja so svojimi podkladmi na DPH a majitel firmy mi medzi recou sepka ako sa mu flakaju pracovnici ked chodi sluzobne do BA a pod a zeby im rad zatrhol net aj ked nie celkom. Chce im ho proste povolit len na 1h denne.
Co by si vymyslel za 24h tak aby to vele nestalo a nestravil konfiguraciou a hladanim riesenia pol dna (nie je to zaplatene)?
Fakt nechcem riesit ziadnu politiku, chcem soft, co pobezi ako sluzba (tym padom ho manicka nevie vypnut), kde spravim klik klik na net mozes ist medzi 12:00-13:00 a kde zahlasim, ze je zdarma alebo bude stat par eur.
Zatial je moj favorit soft, co som uviedol na uvod aj ked na 4PC stoji 60$.

Ja ti nist nenukam, len ti rozsirujem obzor aby si mal prehlad ako sa to robi inde...
Prepac, myslel som, ze robis admina pre tu firmu... ale zda sa, ze len medzi recou bola robena nejaka dohoda o nastaveni tych PC.
Chapem, ze sa ti neche studovat co su to politiky, ale predstav si ze su sucastou systemu a bezia ako sluzba... len si ich musis naklikat...
Ale ked mas chut po niekom testovat a studovat ako pracuje soft co nieco na PC obmedzuje aj tak sa da...
Mozno si si vsimol tak klik..klik nieco stoji, hlavne u Microsoftu.. Bud zaplatis alebo si to budes riesit sam.
Bezna prax u softov pre MS systemy.

Lokální politiky bych osobně moc nedoporučoval, ne že by to nešlo, ale je to takové celé strašně a zbytečně složité. Jiná věc by byla, kdyby byla doména, ale ona není.

Fleg má v tomto ohledu pravdu, potřebuje flobertku, ne rakety Patriot, na které nemá jak nosiče, tak vycvičený personál, nehledě na fakt, že Patriotem se vrabec trefuje fakt blbě (pokud ten vrabec sedí na střeše baráku a ten barák není určen k demolici;-))

No ja viem ako chce svoj ciel dosiahnut, len si myslim, ze je ho nutne upozornit aj na to ze pez penez do hospody nelez bo inak sa bude skrabat pravou rukou za lavym uchom.
Neviem co je takeho stasneho na politikach... Boli casy ked som ich nastavoval na 90tich PC s jedneho admin PC cez server bez domeny... ja viem tiez to skrabanie sa za uchom, no ale co uz tiez take podobne riesenie po mne chceli.

ano, ale politiky nejsou (až na některé specifické výjimky) dynamické, to znamená stejně použít nějaké ad-hoc řešení pro jejich zavedení a vyřazení. A to mi už přijde jednodušší využít třeba toho wipf, který je naprosto blbuvzdorný, dá se jednoduše ovládat (a to i na dálku přes RPC jako služba).

A právě s ohledem na TCO bych žádné sofistikované řešení rozhodně nechtěl, musel by se o to někdo starat. takhle dáš majitel jednoduchoučký skriptík, kterým bude moci tuhle šarádu kdykoli jedním kliknutím myší ad-hoc vypnout a případně znova zapnout. V jednoduchosti je síla a co funguje samo, to je to nejlepší, protože se o to nemusíš starat. :-)

No flame. Starám se jak o maličké firmičky, tak o velké firmy a prostě někde funguje to a jinde ono. :-) Tady bych to viděl na "bombenfest, wasserdicht und idiotensicher" řešení :-)

A ja mam dnes chut na flame tak si neodpustim moj pohlad.
Napriek tomu, ze mam vystudovany manazment (tym padom aj marketing) som alergicky na manazerske zvasty a marketingove odrby. Neznasam porady, meetingy, reporty, briefingy (slovami klasika - ty nie si brifingovy typ;o))...neznasam proste ked sa jednoduche veci robia zlozito. Toto je bohuzial priklad 99% velkych korporacii, ktore poznam. Cim mensia firma tym vacsia efektivita rieseni a hlavne tym vacsia moznost si taketo riesenie presadit.
Uvediem priklad z dnesneho dna. Mensia firma, cca 6-8pc. Kancel v klasickom mensom biznis centre. Firma je akoby pobocka akciovky z CR aj ked vztahy su tam pomerne nejasne. A teraz co je na tejto firme z hladiska IT zle?
PC sa zdruzuju do lacneho switcha, ktory mrzne. Von idu cez Zywall5 a je tam nasadeny SBS na ktorom bezi exchange a neviem este aky bordel. Pocitace sa hlasia do domeny, ktora bezi neznamo kde. Co je zle? Vsetko.
System je neprehladny zbytocne komplikovany, pre matersku firmu nevyhodny kvoli servisnym zasahom. DNSka blbli ale nemohli sa pouzit vonkajsie kvoli domene, ktoru nevedeli najst, posta sa stahuje cez zbytocne cez 2 exchange servre (ktovie ci ich nie je viacej) a casto blbne posta sk pobocke len preto, ze v Prahe zrovna nieco riesia. Do toho je tam niekolkorocny Econel s ide diskom, na ktorom bezi akasik zaloha o ktorej nikto nic netusi a s raidom ktory je zufalo zaplneny a server neustale pada. Disky nema kto vymenit lebo centrala netusi, co to tam vlastne je, vyslat technika by stalo kopec penazi a hlavne system je zbytocne zlozity a nachylny na poruchy.
Firme casto stoji posta kvoli systemu jej prijimania, dodnes nesiel poriadne net kvoli zalagovanym dnskam (to som nastastie opravil) a celkova efektivita prace v niektorych dnoch je zufala. O zbytocne vyhodenych peniazoch ani nehovorim.
A potom si takyto zufalci volaju externe firmy s vykrikom pomozte nam a robia z nich dalsich zufalcov, pretoze preniknut vobec do toho ako funguje takato siet trva par hodin az dni a obsahuje mnozstvo telefonatov a detektivnej prace (napr admin heslo do zywallu vie kto? nevieme. kto to isntaloval? nevieme. volame prahu. my tiez nevieme. je ten zywall vobec vas? nevieme....
Staci chcel som sa len vykecat;o)

Problem si popisal celkom vystizne, ale obavam sa ze iba celkom teoreticky.
Ak ovladas marketing, tak asi vies, ze nieco "zdarma" nieje motivujuce.
Ono to co chces sa da zrobit vo VisualBasicu max za 1 hodinu, ovsem VB tiez nieje zdarma.
Tvoju pracu "zdarma" si ta mala firma nebude patricne vazit...
Ac som robil pre podobne male firmy, postupne som musel takuto cinnost ukoncit prave kvoli nevyjasnenym vztahom k pracovnym cinnostiam.
Jeden den som to nastavil a za tyzden to mali rozhasene znova, a to preto lebo vedeli vsetky hesla do vsetkeho.
A na vine som bol samozrejme ja. Zevraj to neviem nastavit tak aby im to fungovalo...
Inak odporucam ist na exkurziu do Telecomu, uvidis ako maju premakany obeh internych dokumentov a to aj s automatickym naskenovanim doslych faktur do systemu.
vcul som nepomohol iba nadaval...

Telecom mi nespominaj. Zrovna vcera som zaplatil s omeskanim 2 faktury, pretoze mi opat prestali chodit na mail (nastastie mi prisla upomienka klasickou postou). Co je horsie ST menilo klientsku zonu a stara zona mi hodi pri pokuseo prihlaseniu chybu java handlera a presmeruje ma na novu zonu...a v nove zone nemam po prihlasenmi nic.
A teraz pride bombonik. Volal som operatorovi. Po 3 telefonatoch kedy mi spojenie spadlo po tom, co som bol prepojeny (stihli sme sa akurat pozdravit) som sa konecne spojil uspesne a po "reklamacii", ze ja po prihlaseni nevidim ziadne faktury a ze tam vlastne nevidim nic som dostal uzasnu odpoved, ze on nevie, co s tym, ani nevie kam sa mam obratit a ze asi musim len pockat (naco? na dalsiu upomienku?).
Faktury mi musel poslat rucne na mail (samozrejme dosli hned).
O ich systeme reklamacii radsej hovorit nebudem, kazda druha faktura je reklamovatelna kvoli mikrochybam, az tragikomicky posobi fakt ako som sa dobijal 12 mesiacov k velkoobchodnej ponuke pokedy konecne prisli dvaja dealeri (nastatie prijemni ludia)...proste telecom je jeden velky cisty kok...izmus v realnom case.
Hlavne, ze drbu do televizie kazdu chvilu miliony za reklamu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru