Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitální vysílání - pár dotazů

1. když jsi v RD žádný problém, pokud je STA na starším domě, býval problém s UHF pásmem (kde je signál DVB-T přenášen) staré rozvody měly velké ztráty. Ber to tak, že je to obyčejný TV signál jako analog třeba 25 kanál. Jen je to multiplex v ideálním případě 4 kanály + služby a rádia. V horším jako teď u nás 5 kanálů na jednom. Takže prostě dekodér ti to rozhodí na 5 programů normální analog je jeden, protože s modulací zabere celou šířku pásma jednoho kanálu.
2. ano ale musí zvládat všechny typy dekomprese té dané země. V anténě můžeš mít všechny stávající kanály včetně toho "digitálního"
3. Toto je trochu diskutabilní, ale řekl bych že jsi to trochu nepochopil . Záleží v jakém rozlišení vysílá společnost, která signál šiří. Tedy pokud na jeden multiplex nacpeš 5 kanálu místo 4 tak co to asi udělá ? Museli by jít na větší kompresi, aby dosáhli vyššího středního datového toku, ale pokud ovládáš trochu problematiku divx a kodeků pro komprimaci videa tak by ti to mohlo být jasné. Závěr pokud společnost nevysílá s vyšším rozlišením např. Pal+ tak ti žádná lepší tv nepomůže. Taky si všimněte rozdílu kvality a podání barev . Vídeň když vysílá olympiádu zaroveň s ČT (stejný přenos) a přepnete to mezi sebou tak je tam velký rozdíl, prostě jde taky o použitou techniku a způsobu vysílání.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny