Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyčištění tiskové hlavy

Dobrý den, jde nějak v domácích podmínkách vyčistit trysková hlava v inkoustové tiskárně (canon i560, oddělené barvy)? Pokaždé mi vyjede jen prázdný papír. Ani několikeré hloubkové čištění navrhované ve stati "problémy s tiskárnou" nepomohlo. Zřejmě jsou ucpané a zaschlé trysky.....Jde o černou barvu, barevně tiskne dobře.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, mě čištění pomohlo až po druhé. Respektive jsem rozebral u CANON Pixma MP540 tiskovou hlavu… nový
dj.para 16.04.2014 00:54
dj.para
mam též canon i560 Léta jsem ji nepoužíval. Měl jsem nové kartridže, ale za ty roky vyschly, aniž by… nový
patyk 26.04.2014 12:18
patyk
kup si novou nový
nivs 19.04.2015 12:01
nivs
laserovou. nový
pedroso 19.04.2015 15:40
pedroso
Kupovat novou je až poslední možnost, je dost drahá! Já jsem zrovna dnes zase čistil hlavu MG 8150 6… poslední
Ondra S. 19.12.2015 20:01
Ondra S.

Zdravím, mě čištění pomohlo až po druhé. Respektive jsem rozebral u CANON Pixma MP540 tiskovou hlavu, jsou tam dva menší šroubky. Důkladně jsem propláchl kanálky které vedou barvu z náplní k tryskám a taky co nejvíc trysky, až mě začala kapat odkudkoliv voda bez jakéhokoliv odstínu barvy. Nebylo mě jasné, proč mě netiskne černá a ani náznak. Tak jsem vytušil, že je ucpán přívod bravy k tryskám a ne přímo trysky. ;-)

mam též canon i560
Léta jsem ji nepoužíval. Měl jsem nové kartridže, ale za ty roky vyschly, aniž bych je použil(1400kč v d.upě). pročetl jsem tuto diskuzi , vyvařil jsem hlavu v destilce. Voda prosakovala skrz oběma směry přes trysky. čistá, bez zabarvení.
Vložil jsem kazety, dal jsem hloubkové čištění(aspon 10x) a černá pořád netiskne ani trochu.

Barevné trysky se uvolnily parádně. řekl bych, že 90% stav po kontrolním tisku.

Kartuše jsem naplnil Crocodylem repasem. Schnou dobře. Je to směšně levné oproti originalu. Takže zkouším dokola hloubkové čištění. Kazeta s černou se mi nejeví jako zaschlá. Když dám do nádržky více inkoustu, a nechám odlepenou, tak z filtru vytéká černá docela svižně. přes trysku protékala voda v pohodě. Takže cesta je uvolněna.

Spíše se mi jeví tato závada jako softverova či firmverová závada. Černou to prostě neobsluhuje.

A toto potvrzuje i fakt, že ve wordu když dám tisk barevného písma, tak nejde ani barevné písmo. Barvy jdou jen při zkušebním vzorku
černá nejde vůbec, ani když dám tisk v odstínech šedi.

Kupovat novou je až poslední možnost, je dost drahá!
Já jsem zrovna dnes zase čistil hlavu MG 8150 6katridžová. Nešla mi černá, tak jsem to několikrát po sobě povařil v destilce. Já ale zespod na hlavě odšroubuji ty dva malé šroubky a odkloním bílou placku s tryskami od černého držáku se zásobníky a vyndám gumičku. Ty dírky v hlavě potom protlačuji většími injekčními stříkačkami tam a zpět nasáváním destilky přes trysky. Na stříkačce mám nasazenou gumu, která mi to dotěsňuje, aby to bralo vodu skutečně přes trysky. Ten jar do toho může být dobrej, ale potom je ho třeba dobře vymýt i když já jsem zkoušel do první lázně na povaření přidát líh, černá se rozchodila, ale ještě ne úplně, jen na 95%.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru