Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poradte s vyberem multimedialneho pristroje.

Zdravim poradnu.
Jelikoz se blizi digitalni vysilani,premyslel jsem o koupe nejakyho satelitu,coz me privedlo na napad,ze by jsem si poridil "vec",ktera toho umi vic nez jen vysilat z paraboly.Po nejakych proctenych diskuzich me zaujala znacka Dreambox,konkretne model DM 7020 S.Akorat me mrzi,ze "neumi" DVB-S2,proto jsem patral dal a nasel typ stejnyho vyrobce s oznacenim 800 HD PVR,ten ma ovsem jen 1ctecku karet.Obe "stroje" mi pripadaj jak hodne vydarene a dost vybaveny.Nevim se vsak rozhodnout,proto bych vice mene chtel poradit od nekoho,kdo ma s danymi,nebo podobnymi mediami skusenosti.Nebo poradte neco podobnyho,ale podle moznosti ne zase az moc drahyho,nebo prodrazenyho.Jeste jsem nasel IP BOX 910 HD,ale je podle me "zbytecne" drahy.
Dekuji za ochotu predem!

Předmět Autor Datum
Ziadne z tych zariadeni nedokaze vysielat, len prijimat. Celkovo je IP BOX lacnejsi ako Dreambox, t…
Dreamer 16.07.2009 22:08
Dreamer
Dik za reakci..Na parabole jsem "byl",ale jsou tam docela stary prispevky.. Uvedomil jsem si,ze je…
BAGR3210 16.07.2009 23:07
BAGR3210
Na parabole nie su az tak stare prispevky, nasiel som tam niekolko recenzii na HD prijimace, tu je o…
Dreamer 17.07.2009 22:39
Dreamer
Dekuji moc za ochotu a samozrejme prispevky..!!! poslední
BAGR3210 17.07.2009 22:44
BAGR3210

Ziadne z tych zariadeni nedokaze vysielat, len prijimat.

Celkovo je IP BOX lacnejsi ako Dreambox, ten model sa asi da porovnat s vyssim modelom Dreambox.

Co presne potrebujes aby ten pristroj dokazal? Existuju aj lacnejsie DVB-S2 prijimace, tieto menovane maju vlastny OS a dokazu zdielat karty, takze sa to oplati ak mas jednu predplatenu kartu a viac prijimacov (je tu ale trochu otazna legalnost). Ziadny neprehra DVD, takze aj tak potrebujes DVD prehravac, tie nove prehraju fotky, mp3 aj AVI videa, filmy, takze vyuzitelnost prijimaca s OS klesa a vazne sa oplati hlavne na zdielanie predplatenej karty, teda keby si kupoval viac rovnakych prijimacov.

Ak chces lepsi prehlad a viac reakcii, chod napr. na parabola.cz stranky a ich forum.

Dik za reakci..Na parabole jsem "byl",ale jsou tam docela stary prispevky..

Uvedomil jsem si,ze je asi dulezite take "urcit" co bych asi ocekaval z takovyho pristroje..Takze,podle moznosti bych rad uvital prehravani AVI,DivX,Xvid,treba taky MP3,JPEG(to je asi standard).Pak bych chtel,aby byla ctecka universalni.ze zacatku mi slo take o HDMI,nebo FullHD ale to jsem nejak upustil,kdyby se ovsem nasel nejaky pristroj s tuhle moznosti a dobrou cenou,tak bych to uvital,ale uspokojim se i bez toho..
A take bych nerad nejak casto "navstevoval" servis,proto i tahle znacka..Dale me taky zaujala a chtel bych tuhle funkci a to nahravani na HDD v pripade nepritomnosti,nebo i time Shifting.S tuhle funkci se i "bezne" komponenty pohybuji docela vysoko-cenovo.
Vim,ze existuji i levnejsi alternativy.Trocha jsem nepochopil tu "legalnost"..Vim ze je mozne pouzit neoficialny firmware,ale nevedel jsem,ze je to nelegalni-nebo to myslis jinak?Krom toho,chci to vyuzit na 2 TV a myslim,ze typ 7020 ma i vystup na koaxial,co me taky docela zaujalo oproti 800 HD PVR.

Na parabole nie su az tak stare prispevky, nasiel som tam niekolko recenzii na HD prijimace, tu je odkaz na prehlad a recenzie:

set-top-boxy

http://www.parabola.cz/clanky/3125/dreambox-dm-800 -luxusni-hdtv-pvr-satelitni-prijimac/
http://www.parabola.cz/clanky/3187/vantage-hd-8000 s-luxusni-multimedialni-hd-prijimac/
http://www.parabola.cz/clanky/3462/dreambox-dm-800 0-hd-pvr-4-tunerovy-hdtv-pvr-prijimac-1/
http://www.parabola.cz/clanky/3506/maximum-s-91000 -ci-hd-pvr-dvoutunerovy-hdtv-satelitni-prijimac/
http://www.parabola.cz/clanky/3362/inverto-idl-555 0s-ci-scena-5-hdtv-satelitni-prijimac-pvr-ready/
http://www.parabola.cz/clanky/3347/technisat-digit -hd8-s-multimedialni-hdtv-satelitni-prijimac/

Diskusia vyzera byt ziva, tam ti poradia urcite lepsie, hlavne su tam odbornici, ktori prijimace vlastnia alebo dokonca predavaju.

Trocha jsem nepochopil tu "legalnost"..Vim ze je mozne pouzit neoficialny firmware,ale nevedel jsem,ze je to nelegalni-nebo to myslis jinak?

Nemyslel som toto, neoficialny firmware samostatne mozno nelegalny nie je, je ale mozne potom zdielat predplatene karty cez internet - to nelegalne je, dalej je ale mozne zdielat vlastnu predplatenu kartu za ktoru normalne platis v ramci LAN siete v dome/byte. Toto je tak pololegalne, vyhoda je ze platis jeden poplatok a mozes sledovat programy nezavisle, v kazdej miestnosti s LAN prijimacom ine.

Odporucam ist este raz na parabolu a prestudovat si zakladne pojmy, pozriet tie recenzie a pytat sa radsej v ich diskusii, urcite ti poradia lepsie ako ja.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru