Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde internet

zdravim, po vcerejsim vypadku kvuli bourky mi nejde internet, vzdycky kdyz vypadnul net tak se jen nastavily hodnoty na PPPoE a uz to slo. Tedka to nastavim a porad to nejde. Internet je pres wifi, takze to chytam antenou ta je napojena do WL-5460AP a odtam vede kabel do PC. Diky za rady uz na to totiz nemam nervy v prirucce nic podobneho neni napsane a uz nejde internet 14hodin.

Předmět Autor Datum
Z tohodle opravdu těžko usuzovat. Ale určitě by bylo dobré zkontrolovat tu pasivní anténu ( nevim ja…
snake2323 25.07.2009 14:17
snake2323
Ja sem pripojen na souseda o par baraku vedle a mu jde internet normalne tak nevim. Na antenu mkrnu…
hanys888 25.07.2009 14:23
hanys888
Ja sem pripojen na souseda o par baraku vedle jemu může jít drátový net, ale z nějakého divného dův… poslední
lední brtník 25.07.2009 17:01
lední brtník

Z tohodle opravdu těžko usuzovat. Ale určitě by bylo dobré zkontrolovat tu pasivní anténu ( nevim jak u vás, ale tady fičelo fakt brutálně ) A když se připojiš na tu WIFI, tak si připojen k místní síti a internetu ne, pokud to dobře chápu. Výpadek může být také způsoben problémem s DNS serverem na straně poskytovatele. Zkusil bych mu zavolat, jestli na jejich straně je vše ok.

Ja sem pripojen na souseda o par baraku vedle

jemu může jít drátový net, ale z nějakého divného důvodu nemusí fungovat wifi.
- nejdřív ho požádej ať router resetuje (odpojením napájení). to je lehký reset, všechny přednastavené hodnoty zůstanou zapamatované.
- pak existuje klasický reset popsaný v příručce - držet resetovací gombík, vypnout/zapnout napájení - přitom se vymažou všechna změněná nastavení a hesla, obnoví se tovární nastavení.

pokud to nechceš zatím riskovat, nic ti nebrání oskenovat třeba netstumblerem vzduch a zjistit úroveň sousedova a cizích signálů, a možné kolize (rušení na stejném kanálu).
taky pokud došlo k těžšímu resetu a výmazu původních hodnot, nemusí platit původně uložený wpa klíč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru