Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AVG Free spomaľovač x NOD32 testovací

Rozhodol som sa, že prejdem z nie práve najlegálnejšieho niekoľko rokov starého NOD32 na AVG Free. Dosť nemilo ma prekvapilo ako veľmi zaťažuje systém. Spúšanie systému (plocha a po štarte) trvá cca 5x dlhšie, štart Firefoxu je katastrofa. Chcem sa spýtať, aké skúsenosti so spomalením máte vy. Je podľa mňa hanbou, aby za taký spomaľovač ešte drzo pýtali peniaze za plnú verziu. Ďalej by som chce vedieť, či má zmysel každý mesiac sťahovať novú verziu testovacieho NOD32 a inštalovať. S NOD32 mám dobré skúsenosti a nikdy mi počítač tak rapídne nespomaľoval. Okrem toho by sa jednalo o legálne riešenie.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
AVG je v poslední době opravdu "bumbrlíček". Všiml jsem si taky rapidního zpomalení v poslední době,…
touchwood 03.08.2009 06:49
touchwood
V tom pripade ale uz pak nema smysl AV pouzivat, kdyz je z nej vypnuto 90% veci.
Radek 03.08.2009 08:51
Radek
Mám to tak, jak píše touchwood a necítím se ochuzen. Nepotřebuju, aby každou stránku, kterou chci ot…
L-Core 03.08.2009 09:05
L-Core
No ale on pise o tomhle (tj. nebrat nesmysly jako Webshield, surfshield, kontrola pošty apod.) a t…
Radek 03.08.2009 10:55
Radek
já jsem minimalista. proč skenovat jeden blok dat několikrát? Základem je nedovolit spuštění závadné…
touchwood 03.08.2009 12:46
touchwood
To mas pravdu, sice nevim, kolik skeneru toho co prichazi z webu ma AVG, ale u AV co mam ja to ma je…
Radek 03.08.2009 13:08
Radek
s blokovanim reklam taky, protoze to funguje a nemusim pak nastavovat nic v prohlizeci a hlavne nesl…
kmochna 03.08.2009 13:10
kmochna
Není to naopak úkol prohlížeče? Mysli na to, že ten jeho je administrátorem počítače. poslední
Vladimir 03.08.2009 13:32
Vladimir

AVG je v poslední době opravdu "bumbrlíček". Všiml jsem si taky rapidního zpomalení v poslední době, zvláště pak na starších jednojádrových PC.

Můj "recept" na pomalé AVG je neinstalovat nic jiného, než rezidentní štít (tj. nebrat nesmysly jako Webshield, surfshield, kontrola pošty apod.). Pak se to celkem už dá, nicméně na svižnost staré verze 7.5 to i tak nemá (a ta zase byla pomalejší než v6).

Na doma, řekl bych, je AVG free asi to nejlepší řešení, naopak do firmy bych jej už po posledních zkušenostech už asi nedoporučil.

No ale on pise o tomhle

(tj. nebrat nesmysly jako Webshield, surfshield, kontrola pošty apod.)

a to uz rozhodne neni jen ta kravina od AVG, ktera zpomaluje net. Dale pise apod., tzn., ze jsou za tim sluvkem dalsi fukce, ale nema smysl slovickarit. Prijde mne to jako koupit si BMW, vyhodit z nej motor, protoze je tezky, pak treba sedacky a pak ho nakonec tlacit. Ja mam mnohem radsi, kdyz se veci zkontroluji hned na webu a nemusim mit pak vubec rezidenta, co kontroluje sobory v pc zapnutyho, protoze vim co do pc davam a to co chci stahnout, zkontroluje uz na webu. Nejde o ten AVG link skener nebo jak se ten smejd jmenuje a zpomaleni pc nepocituju vubec a zpomaleni netu je nemeritelne. Kazdy at si pouziva to, co mu vyhovuje, to je jasne, ale prijde mne uplna blbost instalovat neco, z ceho pouziju mizivou cast funkci.

já jsem minimalista. proč skenovat jeden blok dat několikrát? Základem je nedovolit spuštění závadného kódu, což stačí řešit na jednom místě.

Antivir považuju za bezpečnostní základ, nicméně nepovažuju za vhodné držet se taktiky "čím víc proužků, tím více adidas". Nepotřebné a nadbytečné komponenty bych povypínal i u jiných antivirů (obzvláště pak různé firewally apod.), malý footprint a co nejmenší vliv na chod OS je pro mě základní kritérium (hned po samotné funkčnosti AV enginu)

To mas pravdu, sice nevim, kolik skeneru toho co prichazi z webu ma AVG, ale u AV co mam ja to ma jen jeden a ten pouzivam, takze u myho AV to nehrozi. Navic me tahle funkce uz v desitkach pripadu zachranila pred iframe viry. Mam vypnuty pouze smejdeni po disku. Je zbytecny, protoze to proskenuje uz web access. S firewallem jsem spokojen, s virtualni klavesnici taky, s blokovanim reklam taky, protoze to funguje a nemusim pak nastavovat nic v prohlizeci a hlavne nesleduju na monitoru prehlidku blikajicich nesmyslu. Mam vse v jednom i pro kontrolu prichozi a odchozi komunikace, co kam a na jaky port se pripojuje, samozrejme logy z toho co si vyberu, pokud je teda zapnes a nepotrebuju milion malych programu, abych se na tohle mohl podivat. Staci na to jeden. Zatez na system nepocituju, ale jinak souhlasim s tim, ze by to nemelo system zpomalovat. Taky pouzivam AV kontrolu prichozich emailu, protoze nektere emaily nemam na serveru skenovane zadnym AV. Jine jsou zase vetsinou Nodem a tomu uz dyl neverim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru