Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhle zezelenavší monitor

Zdravím, na úvod rychle upozorním, že monitor mi neobrostl mechem nýbrž náhle jsem hleděla na jednolitou trávově zelenou plochu LCD monitoru ::). Stalo se tak při přesouvání souborů MPG již vytažených a upravených z videokamery.
Byla jsem přesvědčena, že mi nějakým způsobem odešel monitor a tak jsem připojila jiný, v naději, že rozpracované soubory uložím. Houbeles: druhý monitor "zezelenal" ihned a naprosto stejně... Nezbylo než počítač čudlíkem restartnout.
Setkal se s tím někdo z vás již, prosím? Napadla mě event. přítomnost viru nebo jiné havěti, ale protože jsem opatrná, používám AVG placenou verzi, McAffee Advisor i Ad-aware a nic nenašly, tak nevím. Navíc po dobu práce s programem ke kameře, který bůhvíproč jde spustit pouze z admin účtu, jsem měla fyzicky vytažený kabel od internetu.
Napadne prosím někoho, čím by to mohlo být? Moc děkuji předem, dost mě to totiž vyděsilo (hlavně představa, že se mi to stane zase a já nebudu moci uložit důležitější práci).

Předmět Autor Datum
často za to může jen poškozený/zlomený vga kabel (můžeš zkusit v místech ohybů jím zahýbat) ale kdy…
lední brtník 03.08.2009 01:02
lední brtník
v C:\Program Files nastav právo zápisu do adresáře kameroprogramu pro skupinu uživatelů "users": pra…
Joan 03.08.2009 07:32
Joan
karta "zabezpečení" Nastavím toto i na Win XP HOME? správný dotaz, paskvil home to nemá přístupné.…
lední brtník 03.08.2009 09:22
lední brtník
Napadla mě event. přítomnost viru nebo jiné havěti viry ani havet toto nerobi ale protože jsem opa…
shiro 03.08.2009 01:06
shiro
Aj ked podla popisu mi to pripada ako keby si mala video na fullscreen (zozelenal monitor) Nene, vz…
Joan 03.08.2009 07:38
Joan
to neries, ta farba neindikuje nic. proste ti to len zblblo
shiro 03.08.2009 08:41
shiro
No už to fakt "neřeším", protože před minutkou jsem program od Panasonicu kompletně odinstalovala...…
Joan 04.08.2009 23:35
Joan
Jestli to dělá při kliknutí na složku, stálo by za pokus vypnout náhledy. poslední
karel 04.08.2009 23:38
karel

často za to může jen poškozený/zlomený vga kabel (můžeš zkusit v místech ohybů jím zahýbat)

ale když píšeš "náhle, a oba monitory stejně" - pak to vypadá na vadu grafické karty :(
zkusit ji ještě zítra vyfoukat, jestli se škvíry neucpaly prachem, případně na dotyk zkontrolovat teplotu.

p.s.: zelený monitor není důvod k okamžitému restartu windows za běhu. stačí ukončit.

..s programem ke kameře, který bůhvíproč jde spustit pouze z admin účtu..

v C:\Program Files nastav právo zápisu do adresáře kameroprogramu pro skupinu uživatelů "users": pravým myšem sdílení a zabezpečení - zabezpečení - přidat users - dole nastavit zápis.

v C:\Program Files nastav právo zápisu do adresáře kameroprogramu pro skupinu uživatelů "users": pravým myšem sdílení a zabezpečení - zabezpečení - přidat users - dole nastavit zápis.

Díky! Nastavím toto i na Win XP HOME? Mám dva účty, oba bez hesla, jeden admin a druhý omezený.
Omlouvám se za neznalost, ale do skříně počítače se spíš bojím lézt, ostatně grafickou kartu na 99% nepoznám...:-[
P.S.: po restartu PC už vše šlapalo korektně. Potřebovala jsem ještě na internet, tak i proto jsem počítač restartovala.

Napadla mě event. přítomnost viru nebo jiné havěti

viry ani havet toto nerobi

ale protože jsem opatrná, používám AVG placenou verzi,

v pripade pouzivania AVG by som to opatrnostou nenazyval, kedze detekciu ma veeelmo naprd

Navíc po dobu práce s programem ke kameře, který bůhvíproč jde spustit pouze z admin účtu, jsem měla fyzicky vytažený kabel od internetu.

spustit z admina ide preto, ze ten pako co to naprogramoval to spravil blbo. Ohladne vytiahnuteho kabla netreba byt paranoidny a neklikat na kazdu blbost a potom sa nezaviris.

Napadne prosím někoho, čím by to mohlo být? Moc děkuji předem, dost mě to totiž vyděsilo (hlavně představa, že se mi to stane zase a já nebudu moci uložit důležitější práci).

Proste ti to zblblo, stava sa to a moze sa to stat znova hocikedy. pravdepodobne bol na vine ten editacny soft na videa, alebo ti skratka zblbol kodek. Aj ked podla popisu mi to pripada ako keby si mala video na fullscreen (zozelenal monitor)

Aj ked podla popisu mi to pripada ako keby si mala video na fullscreen (zozelenal monitor)

Nene, vzpomínám si, že jsem jen měla vybranou složku s částí upravených MPEG souborů a chtěla jsem je přifařit k těm dříve udělaným a mám dojem že jsem skončila už při výběru složky kam chci kopírovat - to už bylo všude zeleno. Program VideoCam Suite jsem měla už na 95% zavřený. I kvůli nutnému admin účtu už pátrám po jiném programu.
P.S.: Proč mi vlastně naskočila zrovna zelená? Nemůže tato barva něco indikovat?

No už to fakt "neřeším", protože před minutkou jsem program od Panasonicu kompletně odinstalovala...]:(
To zbbnutí do zelena totiž nebylo náhodou! Dnes stačilo, abych jen zapnula počítač a - i bez spuštěného tohoto programu - vlezla do složky, kde byly uloženy nedávno upravené soubory MPEG. V ten moment začal monitor celý blikat a pokus otevřít jeden soubor z inkriminované složky znamenal okamžité zezelenání monitoru a tudíž nuceně následný restart - bez něho bych se nehnula z místa.
Po restaru jsem se pokusila na tu složku jen kliknout a za stálého blikání monitoru překopírovat obsah na SD kartu ve čtečce, abych své mnohahodinové snažení mohla zpracovat aspoň v jiném počítači. Což se taky povedlo a navíc druhý počítač s panasonickým programem a jeho "plody" pracuje naprosto bez problému. Je zajímavé, že někde v půli kopírování 1GB složky blikání ustalo, ale už tomu panasoňáckému krámu nevěřím a pídím se rychle po jiném.
Závěrem mi vychází, že tento program se prostě nesnese s mým počítačem - nebo může být na vině averze ke grafické kartě? Podle AIDA32 mám kartu "ASUS X1650 Series Secondary (512 MB), ASUS X1650 Series (512 MB)" - vypsalo mi to obojí, že bych měla dvě graf.karty :-x ?
Je moje úvaha pravděpodobná nebo jsem mimo mísu? Díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru