Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malá síť a sdílené tiskárny

Díky za tipy, dostal jsem se k těm počítačům až dneska. Úspěch je jen tak napůl :-(

Když zadám "natvrdo" cesty k tiskárnám, např. \\pocitac\tiskarna tak to funguje - ale jen do restartu počítače, na kterém jsem tu cestu zadal. Pak opět hlásí, že tiskárna je offline. Názvy počítačů jsou samozřejmě stále stejné, jejich IP (přiděluje router) zůstávají taky stejné. Na všech počítačích je několik účtů, jeden z nich je stejný na všech počítačích.

Zkusmo jsem jednu z tiskáren ponechal na počítači A, druhou jsem připojil k počítači B. Oba počítače ji našly, tiskly na ni, ale opět jen do restartu. Pak jsem zase musel "natvrdo" zadat cestu k tiskárně. Restart počítače, ke kterému byla ta tiskárna připojena, nic neovlivnil, po jeho restartu oba počítače tiskárnu stále viděly a tiskly na ni.

Už to vypadá asi dost nepřehledně, ale shrnutí je zhruba tohle:
Zadáním cest \\pocitac\tiskarna tisk funguje, ale po restartu počítače, na kterém jsem cestu zadal, je (vzdálená) tiskárna opět nedostupná.

Jsem v koncích :-(

PS: Konstatování, že USB tiskárny nejsou zrovna ideální věcí pro takové použití, mi je platné jak mrtvému zimník. Kdosi to kdysi zprovoznil, celou dobu to fungovalo a teď to nefunguje. Přišel jsem k tomu jak slepý k houslím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny