Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malá síť a sdílené tiskárny

Mám malou síť, jen tři počítače:
Počítač A: XP Pro
Počítač B: XP Pro
Počítač C: XP Home

Všechny tři počítače jsou síťovým kabelem připojeny k ADSL routeru (přes něj k internetu, ale to už asi není podstatné). Všechny počítače se vzájemně vidí, není problém mezi nimi kopírovat soubory.

K počítači A jsou do USB portů připojeny dvě tiskárny, HP 5100 a SHARP 5316. Obě jsou samozřejmě funkční, obě jsou nasdíleny, oba "vzdálené" počítače, B i C, je vidí a tisknou na ně. Tedy už dotiskly, tohle už je minulost :-(

Ze dne na den, respektive přes víkend se stalo, že z počítač B lze tisknout jen na tiskárnu SHARP, tiskárna HP je sice v seznamu tiskáren, ale trvale jako offline. Když na něm dám Přidat tiskárnu, tak průvodce najde jen tiskárnu SHARP, tiskárna HP pro něj jakoby neexistuje. Počítač C nemá v seznamu tiskáren žádnou a průvodce nenajde ani jednu z tiskáren. Přitom ještě minulý týden vše fungovalo :-( Připomínám, že počítač A, ke kterému jsou obě tiskárny fyzicky připojeny, problém s tiskem nemá, obě tiskárny jsou na něm funkční.

Předpokládám, že jádro problému bude v počítači A, který neposkytne info o připojených tiskárnách, respektive počítači B hlásí jen že má tiskárnu SHARP, počítači C neohlásí žádnou tiskárnu. Zkoušel jsem obě tiskárny odebrat, restartovat počítač a opět je přidat, ale výsledek je stejný stav jako jsem popsal. S konfigurací žádného počítače nikdo nic nedělal, došlo k tomu "samovolně". V pátek bylo vše OK, v pondělí se počítače zapnuly a nebylo to OK...

Sdílení i oprávnění na všech počítačích je OK, zkoušeno i s vypnutým fw, bez AV. Body obnovy samozřejmě nejsou, tudíž se nelze vrátit. Můžete dát tipy jak postupovat nebo na co se zaměřit?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny