Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem uživatelský účet - správný postup

Ne.

ad 1) Neadmin účet a Runas jsou věci, které jsou proti sobě. Když použiješ runas, použiješ JINÝ profil (přesně profil uživatele, kterým se v runas autentikuješú, než profil přihlášeného uživatele. Takže správný postup je: vše nastavit jako ten přihlášený uživatel, co nefunguje, je potřeba opravit (nastavit práva)

ad 3) když budeš instalovat programy až poté, ztratíš možnost je defaultně předkofigurovat, což je velké mínus. Nezapomeň, že rozdíl domácí vs. firemní počítač je v tom, že ve firmě můžeš použít vzdálenou správu (policies, loginskripty apod.), kterými můžeš uživatele kdykoli "ladit". Doma ti nezbude nic jiného, než pro každého nového uživatele projít nastavení, což bývá dost opruz a mnoho lidí to nakonec odradí tak, že nakonec používají jen jeden účet.

Co se týká tvého dotazu, tak to funguje tak, že si v AD nastavíš skupiny, kterým se má instalovat SW (ve formě MSI balíků) a těm se pak po synchronizaci při dalším restartu (ještě před přihlášením) automaticky nainstaluje. MSI se dá "předkonfigurovat" několika způsoby (od editace vlastního MSI balíku, nebo vytvořením tzv. "response file" (soubor MST)). Tomuto se říká přiřazená instalace, druhou možností je pak volitelná instalace, kdy balíky se prezentují v kolonce "přidat software" v ovl. panelu přidat/odebrat programy (za předpokladu, že admin tomuto uživateli nastaví "viditelnost" tohoto balíku). Tam si pak může libovolný uživatel (nemusí být admin) vybrat SW a nechat si jej nainstalovat. Zástupce a výchozí nastavení pak samozřejmě zajišťuje konfigurace MSI balíku, která samozřejmě funkčně na tyto věci pamatuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny